Startsida / Inlägg

Här gör Sverige och Mexiko upp i ”FIFA” – innan riktiga matchen

av Effie Karabuda
esportfotboll
Foto: Tele2

Det gäller att värma upp på rätt sätt! Svenska e-sportlandslaget spelar Sverige mot Mexiko i ”FIFA” på Tele2 Arena innan matchen i eftermiddag.

Mycket står på spel i dag klockan 16.00 när Sveriges VM-öde avgörs. Därför visar svenska e-sportlandslaget i ”FIFA” sitt stöd genom att ladda upp i ”EA Sports FIFA 18” på Tele 2 Arena. Uppvärmningsmatchen Sverige mot Mexiko visas på Europas största storbildsskärm på 800 kvadratmeter – två timmar innan fotbollen kickar igång.

I lagen som tävlar mot varandra möts bland andra den unge talangen Olle ”OlleLito”Arbin och Ivan ”BorasLegend” Lapanje som är förbundskapten i landslaget. Vid sin sida har de varsin känd profil –  Toni Prince från humorduon ”Språk för alla” och Youtubestjärnan Jonas Fagerström. Till många ”FIFA”-fans förtjusning kommenterar veteranen Pontus ”GGFrolle” Forstvik hela sändningen och bjuder på bakom kulisserna-material.

I Tele2 Arenas lounge kommer besökarna också att få prova på fotbollsspelet, samt få expertråd av proffset Lapanje.

– Vi är glada över att kunna bjuda in till sportfest på Tele2 Arena och samla svenska fans som vill heja fram Sverige i VM. Vi öppnar en plats där fans av fotboll och e-sport tillsammans kan uppleva spänning och glädje. Med Europas största skärm kommer upplevelsen bli både mäktig och kännas nära, och att öppna upp arenan för e-sport visar vilka möjligheter uppkoppling skapar, säger Åse Holmberg, kommunikations- och marknadsdirektör på Tele2.

E-sportmatchen sänds även live på Youtube klockan 14.00 – 15.00.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB