Startsida / Inlägg

Spielbergs ”Halo” snart i tv-rutan

av Effie Karabuda
spielberghalo
Foto: Xbox/AP

För fem år sen meddelade Xbox att Steven Spielberg skulle göra en tv-serie av spelklassikern ”Halo”. Nu har kanalen Showtime beställt en säsong med tio avsnitt. 

När Xbox One utannonserades år 2013 meddelade Microsoft i samma veva att en av deras mest omtyckta spelserier, ”Halo”, skulle bli tv-drama. Tanken var att Steven Spielberg skulle göra tv-serien exklusivt för konsolen, men de planerna gick aldrig igenom.

Efter fem års tystnad kickar företaget igång projektet på nytt i samarbete med bolaget Showtime och Spielbergs produktionsbolag Amblin Television, rapporterar The Wrap. Första säsongen spelas in i början av 2019 och kommer att bestå av tio avsnitt.

”Halo är vår mesta ambitiösa tv-serie någonsin, och vi är säkra på att publiken som har längtat efter det här i flera år kommer att bli rikligt belönade.”, säger David Nevins, vd för Showtime, i ett pressmeddelande.

Men det är inte längre Spielberg som regisserar. I stället kommer Rupert Wyatt (”Rise of the Planet of the Apes”) att ratta ett flertal avsnitt, samt vara exekutiv producent. Vid sin sida har Wyatt bland annat Kyle Killen (”Awake”, ”Lone Star”) som är både manusförfattare, exekutiv producent och showrunner.

”Historiskt sett har det aldrig funnits tillräckligt med bra sci-fi på tv. Kyle Killens manus är rafflande, expansiva och provocerande. Rupert Wyatt är en fantastiskt, världsbyggande regissör. Deras vision av Halo kommer att trollbinda spelseriens fans och samtidigt locka icke insatta in i en värld med komplexa karaktärer som bor i ett unikt universum.”, fortsätter Nevins.

”Halo”-spelen har släppts på löpande band sedan 2001 och sålt i mer än 77 miljoner exemplar världen över. De utspelar sig under 2500-talet där mänskligheten krigar mot utomjordingar som kallas för ”The Covenant”.

Spelserien är en av Xbox absolut största succéer. ”Halo Infinite” är det senaste tillskottet och avslöjades under årets E3-mässa.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB