Startsida / Inlägg

17-åring gjorde remake på ”P.T.” – fick praktik på Konami

av Effie Karabuda
ptremake

En 17-årig utvecklare gjorde en remake på Hideo Kojimas skräckdemo ”P.T.” – som inte längre går att ladda ner. Då fick han en belöning av Konami. 

Ett 17-årigt fan – med användarnamnet Qimsar – gjorde en remake på skräckspelet ”P.T.” som inte funnits tillgängligt under flera år. När företaget Konami hörde talas om kopian fick 17-åringen både en tillrättavisning – och ett drömerbjudande.

Spelet skapades av ”Metal Gear Solid”-stjärnan Hideo Kojima och regissören Guillermo del Toro och släpptes som en demo 2014. Men projektet skrotades snabbt av företaget Konami. Många har sörjt att upplevelsen inte längre går att ladda ner, då det bland annat hyllades för sin kryptiska och kusliga stämning.

Men Qimsar väckte nytt liv i demon och utvecklade en egen version för PC. I ett inlägg på forumet GameJolt förklarar gamern att han skulle precis lansera en ny uppdatering, när en Konami-anställd tvingade honom att ta bort spelet på grund av upphovsrättsliga skäl. Efter 180 timmars arbete kunde han inte göra något annat än att lyda studions order.

”Han sa att det var tråkigt att ha dåliga nyheter, men att jag behövde radera min remake. Han sa också att han och många andra på Konami hade sett min remake och verkligen gillat den, men att det inte gick att ha kvar den.”, skriver 17-åringen på GameJolt.

Trots nederlaget fick tonåringen ändå ut någonting av situationen. Nämligen en praktikplats. Han skriver att han fått möjligheten att jobba med Konami i USA, Europa och Japan. Inte fy skam för någon som inte ens gått ut gymnasiet!

”Även om det är riktigt synd att spelet togs ner när det höll på att bli helt färdigt, så har det gett mig en grym möjlighet. Det känns som att en stor sten har fallit från mitt bröst.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB