Startsida / Inlägg

”Minecraft” mest nedladdade spelet i Japan

av Effie Karabuda
minecraftjapan
Foto: Mojang/Nintendo

Den svenska succén fortsätter att erövra världen. Nu är ”Minecraft” det mest nedladdade spelet till Nintendo Switch i Japan. 

Det råder inga tvivel om att Markus Perssons livsverk ”Minecraft” är ”big in Japan”. Bygg- och äventyrsspelet är den mest nedladdade Switch-titeln i Japan – och därmed även det bäst säljande digitala spelet i hela landet, enligt Nintendos färska siffror.

Mojangs dundersuccé har alltså knockat både storfavoriter som ”Mario Kart 8 Deluxe” och ”Splatoon 2”. Andraplatsen har ”Kirby Star Allies” roffat åt sig. Om svenska hiten kan behålla sin förstaplats under resten av året återstår att se.

För bara en månad sedan lanserades ”Bedrock”-uppdateringen till Minecraft som öppnade upp för multiplayer mellan olika plattformar. Och med ”olika plattformar” menar jag Switch och Xbox. Inte Playstation…

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB