Startsida / Inlägg

”The Sims 4: Årstider” är den bästa expansionen hittills

av Effie Karabuda
TS4_0345_EP05_OFFICIAL_SCREENS_01_002_1080
Rate

The Sims 4: Årstider

Från 12 år

Format: PC, Mac

Pris: Ca 399 kr

Utvecklare: Maxis, The Sims Studio

Utgivare: Electronic Arts

”The Sims 4” har nått sin absoluta peak. När väderlekarna gör debut i EA:s livssimulator blir jag kär på nytt.

Genom åren har jag inte krävt särskilt mycket av årstider-expansionerna. Det enda jag vill är att de ska puttra på i bakgrunden och förhöja upplevelsen, utan att ta över totalt. Men i ”The Sims 4” påverkar vädret mina simmars liv till den grad att jag inte kan sätta stopp för det. Jag bara hänger med. Och jag njuter av varje ögonblick.

Min sim Lina blir gravid sekunden grannen Masato bokstavligen kliver över tröskeln och ger henne en fruktkaka. Men snubbens personlighet är tyvärr lika platt som en pannkaka, så jag bestämmer mig för att Lina ska dumpa honom. Här är hon nu. Höggravid på bara någon dag – med den spontanadopterade hunden Lennart som enda sällskap. Utanför faller löven och den Thanksgiving-aktiga högtiden närmar sig med stormsteg.

TS4_0345_EP05_OFFICIAL_SCREENS_04_003_1080

Jag har inte pengafuskat såhär mycket sedan 2002 under rosebuds storhetstid. Det är mycket som ska inhandlas. Utomhusdekorationer, lyktor, halloween-pynt, krimskrams i trädgården och diverse blomarrangemang. När vintern anländer får jag visa upp min (läs; mitt hus) bästa sida och pynta med ljusslingor som skulle göra vilken förortsamerikan som helst avundsjuk. Släng på skridskoåkning, lekar i lövhögar, alla hjärtans dag-dejter och poolpartyn och Lina är uppbokad resten av året.

Aldrig tidigare har min sims schema varit så packat med aktiviteter, men samtidigt utan att det känns alltför kravfyllt. Varje årstid har sina egna evenemang som skrivs in i kalendern. Jag har även möjlighet att boka in mina egna, otroligt viktiga högtider – till exempel ”Alla dyrkar Effie”-dagen. Men det är de små vardagspåhitten, så som att sno honung från bikuporna i trädgården, hälsa på jultomten och tillaga en kalkon som känns allra mest värdefulla.

TS4_0345_EP05_OFFICIAL_SCREENS_03_002_1080

Lina får en helt ny livsstandard. Hon joggar med Lennart i regnet och bygger snögubbar med sin unge Bosse. Tillvaron utan fruktkake-Masato flyter på bättre än anat. Efter några timmar kan jag knappt föreställa mig ”The Sims 4” utan sina årstider. Eller rättare sagt, jag vill inte föreställa mig ”The Sims 4” utan sina årstider.

Det här är utan tvekan den absolut bästa expansionen EA har gjort till sin simulator. Jag känner mig inspirerad till att skapa mer utsvävande scenarion och tar glatt in alla nya intryck. Äntligen får mina simmar leva ett riktigt fulländat liv.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB