Startsida / Inlägg

Gamer skulle fria i ”Spider-Man” – blev dumpad

av Effie Karabuda
spidermaneasteregg
Foto: Insomniac Games/Skärmdump från Youtube

Tyler Schultz fick hjälp av utvecklarna Insomniac att gömma ett hemligt frieri i ”Spider-Man”. Synd bara att hans flickvän gjorde slut precis innan spelet släpptes.

Spelaren Tyler Schultz hade planerat allt till punkt och pricka. I maj tog han kontakt med Insomniac Games på Twitter och bad företaget att få in ”Madison, will you marry me?” någonstans i det kommande ”Spider-Man”-spelet.

”Jag presenterade vad jag hade tänkt mig och vi bollade idéer från den utgångspunkten. Det var riktigt coolt och snubben (från Insomniac, reds anm) var väldigt trevlig”, säger Schultz till Kotaku.

Sagt och gjort placerade utvecklarna texten på en skylt ovanför en biograf – efter några obligatoriska ”är du säker?”-frågor. Schultz menade att paret varit ihop i fem år, och att flickvännen med största sannolikhet skulle finnas kvar vid hans sida i september när spelet lanserades. Men drömmarna om det romantiska frieriet gick i kras.

Bara några veckor innan ”Spider-Man” landade på butikshyllorna blev spelaren dumpad. I en video (som nu är borttagen) berättar Schultz att Madison lämnade honom på grund av att hon kärat ner sig i hans bror, enligt Kotaku. Maddie hävdar själv att relationen med brodern inleddes först efter separationen.

Som plåster på såren erbjöd Jacinda Chew, art director på Insomniac, att byta ut skylten i nästa uppdatering i och med att förhållandet tog slut. Till en början ville inte Schultz ändra något – tills han kom på en mycket bättre idé.

Bokstäverna ovanför biografen ska istället prydas med namnet på spelarens mormor som gick bort i cancer. Hon pekade nämligen sitt barnbarn i rätt riktning och gav honom hans första ”Spider-Man”-serietidning.

Schultz verkar dessutom ta det hela med en klackspark och säger skämtsamt att ”det här kommer bli känt som historiens sorgligaste easter egg”.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB