Startsida / Inlägg

Här är allt du behöver veta om Nintendo Switch Online

av Effie Karabuda
nintendoswitchonline
Foto: Skärmdump/Youtube

Onsdagen den 19 september kickar Nintendo igång sin onlinetjänst för Switch-konsolen. Såhär påverkar det nya medlemskapet ditt spelande – och din plånbok. 

Den 19 september lanserar Nintendo sin egen motsvarighet till Xbox Live och Playstation Plus, nämligen Nintendo Switch Online. Det innebär att du inte längre kommer att kunna spela online mot andra människor i till exempel ”Mario Kart 8 Deluxe” – utan att först betala för en prenumeration. Alla spel – bortsett från free-to-play-titlar som ”Fortnite” – berörs av den nya tjänsten.

Förutom själva funktionen att spela online kommer du även kunna lagra dina sparfiler i molnet och därmed se till att de inte går förlorade. Men om du någon gång väljer att avbryta ditt medlemskap finns det inte längre någon garanti att sparfilerna bevaras.

En annan fördel är tillgången till biblioteket med 20 stycken NES-spel. Utbudet kommer dessutom att uppdateras med fler gamla klassiker framöver. Du kan ta del av dessa titlar offline då de lagras lokalt, men du måste se till att koppla din Switch till nätet åtminstone en gång i veckan för att kunna fortsätta utnyttja dem.

Du kommer att kunna välja mellan två olika prenumerationer; antingen en enskild för dig själv eller en familjeprenumeration som kan delas av upp till åtta personer. Kom ihåg att ditt Switch Online-medlemskap kommer att vara låst till ett enda konto. Det här beror på att Nintendo vill förhindra att flera användare delar på ett och samma konto till priset av endast en användare.

Prislappen är betydligt billigare än konkurrenternas. Ett eget medlemskap kostar 40 kronor per månad, 80 kronor för tre månader och 200 kronor för ett år. En familjeprenumeration ligger på 350 kronor per år.

Vid släppet av Nintendo Switch Online kan man testa tjänsten gratis i sju dagar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB