Startsida / Inlägg

8 tips till dig som börjat spela ”Red Dead Redemption 2”

av Effie Karabuda
rdr2_guide

Det finns oändligt mycket att lära sig i Rockstars vilda västern-spel ”Red Dead Redemption 2”. Ta till dig de här snabba tipsen och få en toppenstart på äventyret!

mark

1. Loota allt i din omgivning

Skynda aldrig ifrån en plats innan du hunnit rota i lådor, garderober och skorstenar. Och förstås i fickorna på dina offer. Väldigt ofta kan du hitta riktigt bra käk som du kan använda för att höja din hälsa, eller bara en drös med klockor som du kan sälja för en trevlig slant. Men loota inte oskyldiga personer – det kan påverka ditt rykte negativt.

Ta också hjälp av kartan och dess symboler. Alla X-symboler som är svarta innebär platser som du ännu inte har lootat. X-symboler som är grå är redan lootade platser.

mark2. Lås upp ”fast travel”

Ganska tidigt in i spelet kan du låsa upp ”fast travel”, men det är långtifrån självklart hur det går till. Själv spelade jag utan att använda funktionen en enda gång (av misstag!!). Först måste du uppgradera Dutch van der Lindes lägerplats via din loggbok där du hittar utgifter med mera, för att sedan låsa upp en karta på baksidan av din vagn. Då kan du välja att utrusta kartan och på så sätt snabbt ta dig till olika landmärken som du redan besökt – utan att betala.

Med det sagt tycker jag att ”cinematic view” fungerar minst lika bra. Tryck på pekskärmen/”view”-knappen för att aktivera ”cinematic” och håll sedan in x-knappen/a-knappen. Då följer din häst automatiskt den väg som du har markerat, medan du kan luta dig tillbaka.

reddead8 mark

3. Tugga tobak för att fylla ”dead eye”-mätaren

Med ”dead eye” aktiverat hamnar fighterna i ett slags ”slow motion”-läge där du lättare kan pricka in dina skott på fienderna. Men kruxet med den här mätaren är att den inte fylls upp av sig själv, utan du måste aktivt hålla igång den. Det mest effektiva sättet att fylla mätaren är helt enkelt att tugga tobak. Se till att göra det precis innan du hamnar i slagsmål.

mark

4. Glöm inte att kolla din ”load out” på hästen

Direkt efter att du har ridit och ska ut i vildmarken är det bra att se till så att ditt ”weapon wheel” är försett med rätt sorts vapen. Tryck på L1/LB när du står bredvid hästen och placera ut dina prylar. Du ska ha ”sidearms” högst upp (pistol) och sedan knytnäven, kniven, ”longarm” (pilbåge, gevär), ”throwables” (dynamit, lasso) och sist men inte minst ”longarm” igen. Självklart behöver man inte köra på den här kombon om man inte vill, men jag tycker att den är mest effektiv.

mark

5. Plocka fram din bandana

Täck ditt ansikte när du är på väg att göra något olagligt. Du kommer förstås att bli jagad både med och utan bandana, men däremot kommer ingen att koppla just Arthurs ansikte till brottet om du använder tygbiten. Men tänk på att det kan se lite suspekt ut om du har på dig bandanan när du rider igenom staden och ska typ handla mat. Folk kommer definitivt att ge dig små pikar…

rdr2_screen2 mark

6. Besök inte ställen som spelet säger att du INTE ska besöka

Många är ute efter dig. Prisjägare cirkulerar i princip överallt, men på vissa platser finns det horder av dem som kan ta kål på dig direkt. När en karaktär hintar om att du inte ska ta dig till ett visst område – gör då inte det. Ha tålamod, slutför några andra uppdrag under tiden och ta dig dit när du vet att du är redo.

mark7. Ta hand om din häst

Det är alltid bra att ha hästen nära till hands. Vissla den till dig om den har hamnat på villovägar. Borsta, klappa och mata med havrekakor för att hålla den på bra humör så att den orkar transportera dig långa sträckor. Det är också lätt hänt att hästen krockar in i träd, stenar och allt möjligt om du inte följer tydliga stigar. Det här är din främsta bundsförvant – så vårda er relation väl!

mark8. Strunta i grytjäveln

Det finns en gryta i lägret som du kan käka av för att återställa din hälsa. Problemet är bara att den där grytjävelsjäveln aldrig är klar. Visst, jag fattar om den inte har förberetts sekunden jag vaknat. Men att den inte ens är framdukad på eftermiddagen!! Inte okej. Jag rekommenderar därför att besöka den lokala krogen eller bara tillaga egen mat ute i naturen istället.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB