Startsida / Inlägg

Fler stjärnor till ”The Witcher”-serien – efter kritikstormen

av Effie Karabuda
Henry Cavill och Ciri.
Henry Cavill och Ciri.

Fansen rasade först mot castingen av karaktären Ciri. Men nu får ”Stålmannens” Henry Cavill sällskap av två nya skådespelare i tv-serien ”The Witcher”. 

Netflix kommande tv-serie ”The Witcher” har hittat sin Ciri och Yennefer. Freya Allen axlar rollen som prinsessan och lärjungen Ciri, medan Anya Chalotra spelar magikern och kärleksintresset Yennefer, rapporterar Hollywood Reporter. Därmed får Henry Cavill – mest känd för sin tolkning av Stålmannen – två nya motspelare i rollen som monsterjägaren Geralt.

Men det har inte varit en helt smärtfri castingprocess. Många fans som både läst Andrzej Sapkowskis böcker och spelat rollspelen har ställt höga krav på att karaktärerna ska matcha originalberättelsen. När det läckte ut en lista på potentiella personer som skulle spela Ciri bröt helvetet loss.

Det visade sig att man tagit in några svarta och asiatiska skådespelare som skulle provfilma för rollen som Ciri. Producenten Lauren Schmidt Hissrich fick utstå en hel del hat på sina sociala medier – till den grad att hon tvingades ta en paus från Twitter.

”Jag tror att fansen reagerade så starkt för att de har tydliga bilder av karaktärerna i sina huvuden, och jag klandrar dem inte för det. Jag förstår grejen.”, säger Hissrich till Hollywood Reporter.

Hon förklarar att folk var rädda för att produktionsbolaget skulle försumma de slaviska rötterna och gå miste om det kulturella sammanhanget i serien. Schmidt Hissrich försäkrar fansen om att så inte är fallet. Hon vill värna om de slaviska berättelserna och få ut dem till en större publik. Anledningen till att man tog in skådespelare med olika etniciteter var för att man ville ha en större bredd på utbudet.

I maj förra året blev det klart att den prisbelönade spelserien ”The Witcher” av polska CD Projekt Red blir en Netflix-serie. I september bekräftades det att Henry Cavill – som själv är ett stort fan av spelen – medverkar som Geralt. Än så länge finns inget lanseringsdatum, men man förbereder inspelningen i skrivande stund.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB