Startsida / Inlägg

Svenska Mojang släpper nytt ”Minecraft”-spel

av Effie Karabuda
minecraftdungeons

Den svenska studion Mojang lanserar en ny variant av ”Minecraft”. Med inspiration tagen från klassiska rollspel hoppas ”Minecraft”: Dungeons” på att bli nästa succé. 

Det nya spelet ”Minecraft: Dungeons” avslöjades i helgen under Mojangs direktsända event Minecon Earth. En liten grupp utvecklarna på företaget ligger bakom projektet som beskrivs som ett actionäventyr med starka influenser från rollspelsvärlden.

Upplägget verkar inte vara helt olikt det i ”Diablo” eller andra spel i kategorin ”dungeon crawlers”. Mojangs nya satsning går ut på att upp till fyra spelare utforskar grottor för att slåss mot ett gemensamt hot. Alltifrån magiker till hjältar med hammare och tvåhandssvärd samlar på sig utrustning och tar sig igenom horder av fiender.

–  När jag tänker på ”Minecraft” tänker jag på det som ett multiversum. ”Dungeons” är i grund och botten en ”Minecraft”-värld med särskilda områden att gå till, särskilda äventyr och särskilda monster, säger den kreativa chefen Jens Bergensten till IGN.

”Minecraft: Dungeons” kommer att släppas till PC under 2019. Mojang utannonserade även en ny uppdatering till originalspelet, ”Village and pillage”, där man attackerar och plundrar byar. Den lanseras också nästa år.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB