Startsida / Inlägg

Svensk ”Fortnite”-spelare dog under TwitchCon

av Effie Karabuda
bogdanfortnite
Foto: Skärmdump/Twitch

21-årige Bogdan åkte till TwitchCon i Kalifornien för att tävla i ”Fortnite”. Han dog, bara 21 år gammal, på spelturneringens sista dag. 

Svenska Bogdan, 21 år, avled under evenemanget TwitchCon natten mellan 28 och 29 oktober. Han hade åkt till San Jose i Kalifornien för att tävla mot andra spelare i ”Fortnite”-turneringen ”Fall Skirmish”.

”Det är en stor chock och förlust för oss. Bogdan var en otroligt snäll, varm och omtänksam person som alltid ägnade tid åt andra personer. Han såg till att lyssna på folk som behövde prata eller ville ha hjälp.”, skriver anhöriga i ett meddelande.

Bogdan hittades död av e-sportaren Dominik ”RazZzero0o” Beckmann, rapporterar Dota Esports. De två spelarna tillhörde samma team i turneringen och hade planerat att upptäcka staden och gå på sightseeing sista dagen på sin resa. Men Bogdan vaknade aldrig morgonen därpå.

Dominik försökte väcka 21-åringen men ”märkte att han redan var borta”. Vännen väntade med att lämna en offentlig kommentar då han ville visa respekt för Bogdans familj. I ett längre Twitter-inlägg berättar ”RazZzero0o” om den svåra situationen.

Dagen innan TwitchCon streamade Bogdan på sin kanal. Mitt under sändningen skämtade han om att han skulle dö och att hans flyg till USA skulle krascha. Klippet har flera tusen visningar.

Nu sluter communityt upp och visar sin kärlek för gamern. I en namninsamling ber man om underskrifter för att få Epic Games att lägga till en ”back to lobby”-emote i ”Fortnite”, eftersom att Bogdan ofta använde den frasen när han kickade ut motståndare i spelet.

Epic har ännu inte kommenterat händelsen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB