Startsida / Inlägg

Polisrazzia mot Starbreeze – misstänkt grovt insiderbrott

av Effie Karabuda
starbreeze_razzia
Foto: TT/Starbreeze

På onsdagsmorgonen slog Ekobrottsmyndigheten till på spelföretaget Starbreezes huvudkontor i Stockholm. Polisen misstänker en insideraffär, skriver Dagens industri.

Civilklädda poliser från Ekobrottsmyndigheten, EBM, genomförde en razzia mot Starbreeze under onsdagsmorgonen. De gick in i spelföretagets lokaler på Regeringsgatan i Stockholm där de beslagtog datorer och andra föremål. Polisen utförde även en räd mot minst en privatbostad.

I handlingar till Stockholms tingsrätt framgår det att en person med sekretessbelagd identitet är misstänkt för grovt insiderbrott.

”Finansmarknadskammaren har idag genomfört flera husrannsakningar gällande misstankar om grovt insiderbrott med kopplingar till spelbolaget Starbreeze. En av husrannsakningarna har genomförts på Starbreeze kontor i centrala Stockholm. En person är frihetsberövad”, säger Niklas Ahlgren, presstalesperson på EBM, till Di.

I mitten av november sålde två personer i ledningen av sina respektive aktieinnehav i Starbreeze – för över 20 miljoner kronor. Båda har nu avgått och lämnat företaget. Det är oklart om det är någon av dem som har blivit frihetsberövad.

Den svenska speljätten – som är känd för bland annat ”Payday”-serien – har haft det tufft det senaste tiden med en aktiekurs som störtdykt. Dessutom säljer nysläppta ”Overkill’s The Walking Dead” betydligt sämre än väntat.

I måndags gick Starbreeze ut med ett pressmeddelande om att studion ansöker om rekonstruktion. Det ger företaget en chans att hitta en lösning på den ekonomiska krisen, samtidigt som man undviker en begäran om konkurs.

Kategorier Nyhet | Kommentera här!
Taggar starbreeeze
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB