Startsida / Inlägg

EA lägger ner ambitiöst ”Star Wars”-spel

av Effie Karabuda
Foto: EA/Visceral Games
Foto: EA/Visceral Games

Electronic Arts skrotar sitt storslagna ”Star Wars”-projekt efter en rad motgångar. Nu planerar de ett spel i mindre skala, rapporterar Kotaku.

”Star Wars” och EA verkar inte vara en helt bra kombo. ”Uncharteds” Amy Hennig skulle ha gått vidare med sitt projekt ”Ragtag” som utspelade sig i det ikoniska universumet, men fick kasta allt. ”Star Wars: Battlefront 2” hamnade i blåsväder efter skandaler kring spelets mikrotransaktioner. Och nu dumpar man ett annat ”Star Wars”-spel som gått under namnet ”Orca”, enligt källor till Kotaku.

Titeln hade varit i utveckling sedan 2017 och tanken var att det skulle bli ett ”open world”-äventyr med en stark berättelse. I rollen som prisjägare skulle man ge sig ut i rymden och upptäcka olika planeter och tackla tuffa uppdrag. Men EA Vancouver har fått avbryta sitt arbete.

Anledningen sägs vara att EA ville få ut spelet i butik så snabbt som möjligt, men att produktionen gick alldeles för långsamt. Därför ska man nu satsa på en mindre upplevelse som inte kräver lika mycket jobb. Än så länge vet vi inget om genre, releasedatum eller format.

Men som tur är kan vi fortfarande se fram emot ”Star Wars Jedi: Fallen Order” någon gång under hösten 2019.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB