Startsida / Inlägg

Vila i frid, älskade Wii Shop Channel

av Effie Karabuda
Foto: Nintendo (Montage)
Foto: Nintendo (Montage)

Det är sorgens dag idag. Wii Shop Channel finns inte längre bland oss. Men vi kommer aldrig glömma de pigga melodierna och den ljusa layouten. 

Sedan december 2006 har Wii Shop Channel spridit glädje och värme till gamers världen över. Onlinebutiken har funnits där med sin trygga famn år ut och år in. Tills idag.

Vem bryr sig om att ingen längre spenderar sina poäng och faktiskt köper gamla retrospel från Virtual Console eller exklusiva titlar från Wii Ware? Eller att Channels-sektionen ekar tomt? Den plingplong:iga Nintendo-musiken var det enda som krävdes för att jag skulle känna mig hel som människa. Och nu finns den inte kvar.

Så fort jag öppnade Wii-shoppen (helt ärligt, när fan hände det från 2012 och framåt?)  kändes det som att tiden hade stannat, på ett bra sätt. Inte bara för att jag kunde återuppleva gamla N64-spel och annat fint, utan för att Wii-shoppen påminde mig om barndomen.

Tiden då jag spelade tennis och golf i Wii Sports så mycket att jag typ fick en armskada och tog avbrott från tv-skärmen enbart när pappa ropade att det var mat. Även om jag ibland flydde till andra spel som till exempel ”Super Mario Sunshine” och ”Trauma Center: New Blood” så hade just Wii-titlarna och den tillhörande konsolbutiken en särskild plats i mitt hjärta. Deras design var något utöver det vanliga.

Allt det som Wii Shop Channel stod för; ljus, sorglöshet, acceptans, valfrihet, en känsla av lugn… det är så jag vill minnas mitt liv.

Gud jag vet inte vart det här tog vägen jag är egentligen inte alls särskilt nostalgisk när det gäller barndomen. Jag hatade att vara barn? Jag hatar också allt som är zen? Skitsamma.

Vila i frid, Wii Shop Channel. Vi älskar dig för evigt.

Lyssna också på min favoritremix.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB