Startsida / Inlägg

En miljon har spelat ”Fortnite”-utmanaren ”Apex Legends”

av Effie Karabuda
Foto: Respawn Entertainment
Foto: Respawn Entertainment

”Titanfall”-skaparna överraskade med ett nytt battle royale-släpp i ”Fortnite”-anda. På bara några timmar lockade deras ”Apex Legends” över en miljon spelare. 

Man skulle kunna tro att spelvärlden var trött på battle royale vid det här laget. Men icke sa Nicke. Respawn, utvecklarna bakom actionsuccén ”Titanfall”, har släppt vad som kan vara en riktigt tuff konkurrent till ”Fortnite”. Deras ”Apex Legends” lanserades igår utan förvarning och drog till sig över en miljon spelare på bara åtta timmar.

Spelet är gratis men det går att köpa kosmetiska prylar och fler hjältar om man vill det. ”Apex Legends” utspelar sig ungefär 30 år efter händelserna i ”Titanfall 2” och innehåller – till mångas förtret – varken titaner eller ”wallrunning” som tidigare utmärkt serien.

Men trots att fansen inte fick ett ”Titanfall 3” med de sedvanliga ingredienserna är de ändå rätt så nöjda. Upplägget verkar ha gått hem där 20 lag med tre spelare vardera möts i en arena för att bli de sista överlevarna. Det finns också en hel del valmöjligheter om man vill bygga det ultimata laget och man kan till och med återuppliva sina kamrater i vissa lägen.

”Apex Legends” går att ladda ner till PS4, Xbox One och PC (via Origin). Än så länge finns det inget stöd för crossplay.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB