Startsida / Inlägg

5 fakta om ”Battlefield V: Firestorm” – som lanseras idag

av Effie Karabuda
Foto: EA/DICE

Idag ger sig ”Battlefield V” in i battle royale-matchen. Här är det du behöver veta för att få lite bättre koll på ”Fortnite”-konkurrenten ”Firestorm”. 

”Battlefield V” har inte varit jättesnabb på bollen, men kickar nu äntligen igång sitt battle royale-läge. Under förra årets E3-mässa hajpade DICE sin satsning och lovade en storslagen upplevelse. Nu är det upp till bevis.

”Firestorm” släpps som en uppdatering till spelet och finns tillgänglig på alla plattformar. Här är fem punkter som kan vara bra att ha läst innan du börjar spela.

Flammorna är faran

Inga töntiga kraftfält här inte! Till skillnad från alla andra battle royale-spel är det en förödande eld som utmärker ”Firestorm”. När kartan krymper kommer flammorna närmre och närmre och i slutstriderna befinner du dig i ett riktigt brinnande helvete. Det är panikartat och rätt så genialiskt.

Kartan är tio gånger större än Hamada

Hamada – som är den största kartan i ”Battlefield V” – är en liten gräsplätt jämfört med ”Firestorms” Halvoy. Även om du inte spelar på hela kartan hela tiden känns den ändå enorm. Och eldcirkeln är i ständig rörelse, vilket gör arenan lite mer oförutsägbar.

Du kan skydda dig själv när du är död

När du har blivit nerskjuten kan du fortfarande försvara dig själv. I väntan på healing är det bara att ta fram kniven eller pickadollen och sikta mot fienderna som närmar sig. Det är en perfekt taktik om du håller på att krypa till ett säkert ställe, eller blir räddad av en vän och ändå vill behålla kontrollen. Om du har plockat på dig en pistol kommer du automatiskt att utrustas med den i ”dödläget”.

Det är dumt att skjuta dina lagkamrater

Jag fattar tvångstanken, men strunta i det bara. Om du släpper loss kulsprutan mot dina kompisar kommer de inte att dö, men deras utrustning kommer däremot att ta skada. Det gör det i sin tur lättare för motståndarna att ta ner dina team mates.

Loot finns inne i husen

Hitta en bosättning så snabbt som möjligt – för där finns allt det göttiga. Förutom vapen av common-, rare- och epic-kvalitet finns också feta kassaskåp att tömma. Men de tar lite tid att få upp, så se till att någon håller dig om ryggen medan du trixar med låset. Förutom att röja runt i husen kan det också vara bra att hålla utkik efter den gröna röken som hintar om ett loot drop.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB