Startsida / Inlägg

”Borderlands 3” avslöjas äntligen – här är första trailern

av Effie Karabuda
Foto: Gearbox/2K Games

Det hett efterfrågade ”Borderlands 3” har utannonserats. Efter en lång väntan får vi äntligen ta en första titt på Gearbox kommande skjutarspel. 

Glädjebeskedet nådde fansen under en presskonferens på Pax East i Boston, USA. Utvecklarna Gearbox var snåla med detaljerna kring ”Borderlands 3” men visade upp en första trailer och lovade mer information redan nästa vecka, den 3 april.

Efter månader av små ledtrådar och hintar har de inbitna spelarna fått något lite mer konkret att se fram emot. Än så länge är det oklart vilka plattformar som gäller och vad det blir för releasedatum. Men spelstudions utgivare 2K Games menar att titeln kommer att släppas inom räkenskapsåret – det vill säga innan april 2020.

”Borderlands 3” blir egentligen den fjärde delen i den kritikerrosade serien – efter de två första spelen, samt ”Borderlands: The Pre-Sequel” som kom ut 2014. Att döma av trailern är det mycket som ser bekant ut i det senaste tillskottet – alltifrån karaktärerna till de massiva explosionerna.

Gearbox har valt att kalla 2019 för ”the year of Borderlands” av en anledning. Företaget planerar att släppa en remasterversion av originalspelet från 2009 till PC, Playstation och Xbox One den 3 april.

Man tänker också lansera ett gratis ”ultra HD texture pack” till ”Borderlands: The Handsome Collection” för konsoler, samt till ”Borderlands 2” och ”The Pre-Sequel” till PC. Samtidigt som ”Borderlands 2” och alla tillhörande DLC-paket kommer att kunna köpas till PS VR.

Det är väldigt mycket ”Borderlands” just nu. Det kommer bli busenkelt att Google-optimera den här artikeln för jag har skrivit så ”Borderlands” så många gånger.
BORDERLANDS BORDERLANDS BORDERLANDS BORDERLANDS

b o r d e r l a n d s

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB