Startsida / Inlägg

”Call of Duty” släpps till mobiler – då startar betan

av Effie Karabuda
Foto: Activision

Activision avslöjar att deras populära ”Call of Duty”-serie lanseras till både iPhone och Android. Redan i sommar öppnar betan för det nya mobilspelet. 

”Call of Duty: Mobile” är ett free-to-play-spel som snart släpps i USA, Sydamerika och Europa. Appen gjorde sin debut i Kina i augusti förra året, men har ännu inte nått västvärlden. Spelet – som är en typisk förstapersonsskjutare i ”CoD”-anda – kommer att kunna laddas ner till både Android och iOS-enheter.

Activision menar att de ska återanvända kartor, lägen, vapen och karaktärer kända från serien – inklusive ”Black Ops” och ”Modern Warfare”. Klassiska spellägen som ”team deathmatch”, ”search and destroy och ”free-for-all” har alla bekräftats, likaså kartor som Nuketown, Crash och Hijacked.

Störst fokus ligger på multiplayerupplevelsen där spelare från en rad olika länder tävlar mot varandra i actionpackade matcher. Man kommer också kunna låsa upp karaktärer och tillbehör under spelets gång.

Än så länge finns ingen information om ett battle royale-läge. ”Blackout” gjorde succé i ”Call of Duty: Black Ops 4” och det är nog inte helt osannolikt att Activision vill spinna vidare på hajpen även på mobiler. Dessutom har speljätten lagt upp en trailer i samband med ”Call of Duty: Mobile” som möjligtvis hintar om det populära formatet.

Det är fritt fram att registrera sig på spelets officiella hemsida om man vill få löpande uppdateringar. En öppen beta kickar igång nu i sommar, men ett releasedatum har ännu inte utannonserats.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB