Startsida / Inlägg

Nintendo: ”Slösa inte för mycket pengar på våra mobilspel”

av Effie Karabuda
Foto: Nintendo

Nintendo går mot strömmen. Företaget vill minska på köpen inuti sina mobilspel – samtidigt som de uppmanar fansen att hålla hårt i plånboken. 

I en tid av mikrotransaktioner är det ganska ovanligt att de stora företagen går ut med att de inte vill tjäna extra pengar. Nintendo har bett utvecklarna till sina mobilspel att minska på inuti-app-köpen. De säger också åt sina användare att inte göra sig av med för mycket pengar i spel som ”Super Mario Run” och ”Dragalia Lost” , rapporterar Wall Street Journal.

Anledningen ska vara att speljätten vill upprätthålla sin vänliga image och inte skada sitt varumärke. De vill göra Switch-konsolen till den främsta inkomstkällan och behålla mobilspelen som ett slags komplement.

Nintendo har till exempel bett ”Dragalia Lost”-partnern CyberAgent att justera actionrollspelet så att det ska bli lättare att låsa upp karaktärer i lotterisystemet. Vilket studion inte är helt nöjd med.

”Nintendo är inte intresserade av att tjäna en massa pengar på ett enda smartphone-spel. Om det bara var vi som skötte spelet skulle vi ha dragit in mycket mer”, säger en anonym CyberAgent-medarbetare till Wall Street Journal.

Trots att Nintendo håller tillbaka är de såklart fortfarande sugna på att öka sina inkomster. Bara på ett annat sätt. Efter att giganter som EA och Activision trampat snett i mikrotransaktionsträsket gäller det att vara på sin vakt och inte förlora fansens förtroende.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB