Startsida / Inlägg

Skådespelaren tas bort från ”Kingdom Hearts 3” – efter knarkskandal

av Effie Karabuda
Foto: Square Enix/Sega

Pierre Takis röst raderas från storsäljaren ”Kingdom Hearts 3”. Square Enix tog beslutet efter att skådespelaren gripits för narkotikabrott.

Inte ett spår av Pierre Takis insats i Disney-äventyret ”Kingdom Hearts 3” kommer att finnas kvar. Röstskådespelarens repliker ersätts av en helt ny dubbning, förklarar Square Enix i ett pressmeddelande.

Taki gjorde rösten till Olaf från ”Frost” i spelet och är även känd för att ha gestaltat samma roll i de japanska ”Frost”-filmerna. Den västerländska lanseringen av ”Kingdom Hearts 3” kommer däremot inte påverkas av uppdateringen då Josh Gad spelar Olaf.

Enligt The Japan Times greps stjärnan misstänkt för att ha tagit kokain – efter att polisen fått in tips om hans missbruk. Taki testades positivt för narkotika och erkänner själv att han tagit ”en liten mängd” kokain. Bruk eller innehav av droger kan ge upp till sju års fängelse i Japan.

Skådespelarens olagliga beteende har fått konsekvenser på flera håll. Sega blev tvungna att stoppa försäljningen av actionspelet ”Judgment” – där Taki tolkar karaktären Kyohei Hamura – både i digitala och fysiska butiker i och med drogskandalen.

”Judgment” släpptes redan i december förra året i Japan, men har ännu inte nått resten av världen. Det är oklart om lanseringsdatumet kommer att flyttas fram här i väst.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB