Startsida / Inlägg

Här är första titten på ”Star Wars Jedi: Fallen Order”

av Effie Karabuda
Foto: EA

EA visar äntligen upp sin nya ”Star Wars”-satsning – och lovar att hålla sig borta från de omtalade mikrotransaktionerna. Kolla in storytrailern här. 

Singleplayerspelet som vi alla har bönat och bett om är på ingång. EA försöker nu skaka av sig lootlåde-skandalen i ”Battlefront II” och gå vidare efter att diverse ”Star Wars”-projekt som tvingats lägga ner. ”Star Wars Jedi: Fallen Order” är företagets nya hopp.

I helgen var det premiär för det första klippet från spelet. Det är ”Apex Legends”-studion Respawn Entertainment som håller i tyglarna. Utvecklarna har valt att strunta i mikrotransaktioner, multiplayer och lootlådor – något som många fans jublar åt.

Äventyret fokuserar på jediriddaren Cal Kestis – spelad av Cameron Monaghan – som försöker ta sig ur Imperiets maktgrepp och rädda galaxen. Cal kommer att utvecklas under resans gång och slå ihop sig med flera överlevare i jediordern. Händelserna utspelar sig efter ”Episode III”.

Tanken är att lägga störst vikt vid själva berättelsen och låta spelaren slåss på nära håll med hjälp av lasersvärd och ”the force”. Respawn menar att spelet har ett stort djup, samtidigt som det ska vara lätt att hoppa in i om man är nybörjare.

”Star Wars Jedi: Fallen Order” släpps 15 november till PC, Playstation 4 och Xbox One.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB