Startsida / Inlägg

Porrig ”Mass Effect”-parodi crowdfundade ihop miljoner

av Effie Karabuda
Foto: StudioFow

Tänk dig ”Mass Effect” – fast med mycket mer sex. Det porriga rymdspelet ”Subverse” gjorde storsuccé på Kickstarter och samlade in över 20 miljoner kronor.

”Subverse” fullkomligt exploderade på Kickstarter och drog in 1,6 miljoner pund, drygt 20,7 miljoner kronor, på bara en månad. Det ”Mass Effect”-inspirerade rollspelet blandar taktiska strider med ”shoot ’em up” och filmiska inslag. Lanseringen är planerad till juni.

”Kickstarter-kampanjen har gått mycket bättre än vad vi någonsin kunnat ana. Jag tror att den tilltalar folk för att vi försöker göra ett bra spel istället för att profitera på hentai med hjälp av lootlådor och lotterisystem”, säger spelets creative director DC, som går under pseudonym, till Polygon.

I rollen som rymdkapten ska du utforska galaxen och hemliga planeter – och framför allt ligga med dina kollegor. Alla kvinnor (eller sexrobotar!) som du rekryterar till ditt skepp är knullbara. Skaparna StudioFow lovar att ”din besättning är ständigt kåt och där för att behaga spelaren, med tuttfysisk och allt”. Väldigt betryggande!

Till skillnad från ”Mass Effect” är det inte mycket som censureras med svarta skärmar. Du kommer att utveckla relationer som alla leder till sänghalmen – där du kan bestämma olika positioner och hastigheten på själva akten. Spelmekanik när den är som bäst.

Studion bakom sexsagan har tidigare producerat brutala porrfilmer med kvinnliga spelhjältar i huvudrollerna. Några av deras filmer har porträtterat grova gruppvåldtäkter där offret bryts ner mentalt – inför miljontals tittare.

Med tanke på utvecklarens cv skulle man kunna tro att ”Subverse” rör sig i samma våldsamma universum, men så är inte fallet. Till skillnad från StudioFows tidigare verk kommer spelet inte att innehålla några våldtäktsscener.

”Subverse’ innehåller bara sex med samtycke”, säger DC. ”Det var ett kreativt beslut som jag tog.”

DC förtjänar verkligen en guldmedalj.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB