Startsida / Inlägg

Sony gör tv-serie av ”Final Fantasy XIV”

av Effie Karabuda
Foto: Square Enix

”Final Fantasy XIV” ska bli tv-serie – i live-action-format. Sony samarbetar med Square Enix för att ta fram en helt ny story baserad på rollspelet. 

Den fjortonde delen i ”Final Fantasy”-sagan ska ta sig till tv-rutan, avslöjar Sony Pictures Television. Underhållningsjätten håller just nu på att utveckla en serie i live-action tillsammans med produktionsbolaget Hivemind och Square Enix. Hivemind ligger bakom ”The Witcher” som släpps senare i år på Netflix, samt succén ”The Expanse”.

Man lovar redan nu att satsningen innehåller chocobos, magitek och luftskepp. Kultkaraktären Cid Garlond kommer också att göra sin tv-debut. Berättelsen är helt nyskriven och utspelar sig i Eorza, där ”Final Fantasy XIV” ägde rum. Enligt pressmeddelandet handlar den om kampen mellan magi och teknologi och att bringa fred i ett konfliktdrabbat land.

Än så länge är man bara i en tidig fas av produktionen och arbetar fortfarande med manuset. Vilka skådespelare man tänker rekrytera är hemligt. Man får också komma ihåg att Hollywood har en tendens att utannonsera lite allt möjligt och inte alltid hålla sina löften.

Netflix har tidigare visat intresse för det japanska fantasyeposet. För två år sedan gav streamingtjänsten ut ”Final Fantasy XIV: Dad of Light” – en show om en pappa och hans son som bondar över rollspelet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB