Startsida / Inlägg

Bekräftat: ”Cyberpunk 2077” får multiplayer

av Effie Karabuda
Foto: CD Projekt Red

I flera år har CD Projekt Red hintat om det. Men nu är det äntligen klart att hajpade ”Cyberpunk 2077” får ett multiplayerläge.

Redan för sex år sedan berättade de polska spelskaparna att de planerade ett multiplayerläge för ”Cyberpunk 2077”, men att inget var bestämt än. Bara för en dryg månad sedan – under Gamescom-mässan –  kunde CD Projekt Red fortfarande inte ge ett tydligt besked.

”Vi researchar och utvecklar multiplayer, men vi fokuserar på singleplayerläget som kommer 2020. Det betyder inte att vi tackar nej till multiplayer, men det är inte heller ett ja”, sa senior concept artist Marthe Jonkers till Eurogamer.

Men nu behöver vi inte spekulera längre. Sci-fi-dystopin ska inte bara vara en soloupplevelse, avslöjar utvecklarna på Twitter.

Multiplayerläget kommer däremot inte vara en integrerad del vid lanseringen i april 2020, utan släpps lite längre fram. Tanken är att man först ska få ut expansioner och annat gratis innehåll till singleplayer.

Många rykten har florerat kring ”Cyberpunk 2077”. Det har tidigare läckt information om att Lady Gaga medverkar som en karaktär i spelet, då hon setts utanför CD Projekt Reds kontor i Warszawa. Vi vet dock med säkerhet att ”Matrix”-stjärnan Keanu Reeves är med i projektet.

Förra veckan släpptes en ny gameplayvideo på 15 minuter som gav rollspelet ännu mer kött på benen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB