Startsida / Inlägg

Jag blev besatt av ”Luggage Lane” på långflyget

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump/Thinkstock

Jag har – helt frivilligt – tagit mig an Finnairs gamingutbud under deras långflygning till Tokyo. Och hittat mitt nya favoritspel ”Luggage Lane”. 

Ni kanske trodde att jag packade ner min Nintendo Switch och körde lite ”Astral Chain” under min nio timmar långa resa till Tokyo. Haha, nej. Jag körde istället minispel på pekskärmen framför mig. Det var kämpigt och jag fick kramp i armen. Men det var värt det.

Jag upptäckte nämligen mästerverket ”Luggage Lane”. Ni måste förstå att spelet räddade mig i precis rätt stund. Mina kollegor från P3 Spel pratade nämligen om ett flygplan packat med HIV-forskare som en gång kraschat och nämnde att vi borde ha delat upp oss på olika flyg. Tanken på att vi satt i en och samma tub i luften gav mig panik och jag behövde zooma ut. Jag klickade på ”Luggage Lane” i hopp om att distraheras från min dödsångest.

Uppdraget var enkelt. Jag hade tre olika rullband att hålla koll på där bagaget rullade in. Väskorna skulle vägas och sedan få rätt vikt-lapp på sig. Om jag gjorde tre missar blev det game over. Jag hoppade från band till band, fick in knixet och jobbade otroligt effektivt. Det enda som sabbade för mig var tjejen på sätet framför mig – vars hår liksom ramlade över på min skärm. Superstörigt.

Annars kunde inget nå mig. Jag var en luggage master. Spelet får +++++.

Gud jag är så jetlaggad

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Fred Balke
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt-
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB