Startsida / Inlägg

”Red Dead”-spelare bär skålar med soppa – över hela kartan

av Effie Karabuda
Foto: Skärmdump, Slonitram/Youtube

Det finns mycket man kan göra i ”Red Dead Online”. Till exempel samla ihop 20 människor och bära en härlig gryta över hela spelvärlden. 

Jag förstår lusten i att vilja utforska utkanterna av en ”open world”-karta. Det är en mänsklig instinkt. Men att göra det med en skål fylld med soppa i handen är ren galenskap. Särskilt om man får med sig ett sällskap på 20 personer.

Ett sopptåg möttes upp i den sydvästra delen av ”Red Dead Online”-kartan för att påbörja sitt vilda västern-äventyr. De skulle ta sig till den andra sidan av spelvärlden – enbart genom att gå. Om man bär på en skål med soppa kan man nämligen inte springa, rida eller ta skjuts.

Att köra en så kallad ”meet-and-walk” är rätt så vanligt i multiplayerläget för ”Red Dead Redemption 2”. Och i andra onlinespel för den delen. Vanligtvis har man något slags uppdrag eller mål som man ska beta av. I det här fallet gällde det bara att överleva och ta sig förbi diverse banditer och hinder utan att tappa greppet om grytan.

Utflykten dokumenterades av Reddit-användaren Slonitram och organiserades av spelaren Zoobz. I ett videoklipp kan man se hur gänget stötte på en rad problem under resans gång.

Vid ett tillfälle blev en stor del av gruppen nermejad av ett tåg som åkte förbi i rusande fart. Serverproblemen var också ständigt närvarande. I typisk ”RDO”-anda blev folk utkickade på löpande band. Det skapade såklart en hel del psykbryt då man förlorade soppan så fort man loggade in igen.

Projektet spårade också ur i slutet. Majoriteten gav upp på grytan och började bära runt fisk istället. Efter ett tag var även fisken borta och alla släpade på varsin död kropp. Sektstämningen var total.

När kämparna väl nådde slutdestinationen fick de i alla fall supa sig redlösa.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB