Startsida / Inlägg

Här är 20 spel att se fram emot 2020

av Effie Karabuda
Foto: CD Projekt Red/Xbox/Playstation

”Cyberpunk 2077”, ”Halo Infinite” och ”The Last of Us 2” – 2020 blir ett minst sagt fullspäckat år! Här är listan på spelen du inte vill missa. 

2019 var inte ett toppenår i spelvärlden. Det fanns liksom ingen rejäl tjottablängare, om ni förstår vad jag menar. ”Death Stranding” gjorde förvisso ett starkt intryck på mig, men många andra stora släpp var mest… mjeh.

Hur som helst! Nu vänder vi blad. Det här året ser betydligt mer lovande ut med ett helt gäng satsningar som vi länge längtat efter.

Listan är gjord utan inbördes ordning. Som vanligt är inget lanseringsdatum hugget i sten och vi kan säkert räkna med en del förseningar.

20. Iron Man VR

Release: 28 februari Format: Playstation VR

Upplev ”Iron Man” i VR och flyg högt upp i skyn i din high-tech-dräkt. Som Tony Stark ska du slåss mot hackern och aktivisten Ghost – som snott gamla vapen från Stark Industries.

19. Watch Dogs: Legion

Release: 2020 Format: Playstation 4, Xbox One, PC, Google Stadia

Londonborna försöker återhämta sig efter Brexit och blir övervakade av en politisk elit. Fler och fler börjar göra motstånd och infiltrerar systemet med sina hacker-skills.

18. Final Fantasy VII (Remake)

Release: 3 mars Format: Playstation 4

Det ikoniska rollspelet från 1997 väcks till liv på nytt. Den upproriska legosoldaten Cloud Strife flyr från Midgar med siktet inställt på att ta ner företagsjätten Shin-Ra.

17. Tell Me Why

Release: 2020 Format: Xbox One

För första gången i världshistorien får ett större spel en transperson i huvudrollen. ”Life is Strange”-skaparna grottar ner sig i en syskonsaga som blickar tillbaka på barndomen.

16. Halo Infinite

Release: 2020 Format: Xbox Series X, Xbox One

Master Chief återvänder och ska rädda mänskligheten ännu en gång. ”Halo”-serien gör sin debut på den nya Xbox-konsolen, Xbox Series X, som släpps ihop med spelet i slutet av året.

15. Animal Crossing: New Horizons

Release: 20 mars Format: Nintendo Switch

Skapa ditt drömliv på en paradisö där allt är frid och fröjd. Samla byggmaterial, skaffa nya vänner, gå ut och fiska eller bara gro vad du vill i din trädgård.

14. Resident Evil 3 (Remake)

Release: 3 april Format: Playstation 4, Xbox One, PC

Efter succén med ”Resident Evil 2”-remaken får vi tillbringa ännu mer tid i Raccoon City. Staden kryllar fortfarande av hungriga zombies och framför allt den okände bossen Nemesis.

13. Doom Eternal

Release: 20 mars Format: Playstation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch, Google Stadia

Jorden har tagits över av onda, demoniska krafter. Det är The Doom Slayers uppdrag att ställa saker och ting till rätta igen och kötta allt i sin väg.

12. The Last of Us: Part II

Release: 29 maj Format: Playstation 4

Ellie och Joels resa genom postapokalyptiska och zombietäta USA fortsätter. Våldet har eskalerat och fler politiska grupperingar har bildats. Samtidigt som Ellie blivit kär.

11. Marvel’s Avengers

Release: 15 maj Format: Playstation 4, Xbox One, PC, Google Stadia

A-Day blir en katastrof. San Fransisco står i lågor och Avengers-gänget splittras. Men några år senare återförenas hjältarna och försöker skipa rättvisa i världen igen.

10. Overwatch 2

Release: 2020 Format: Playstation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Det finns en risk för förseningar här. Men om allt går som det ska släpper Blizzard snart en andra upplaga av sitt skjutarspel – med fler storydrivna uppdrag och ett co-op-läge.

9. Ori and the Will of the Wisps

Release: 11 februari Format: Xbox One, PC

Ge dig ut i en exotisk värld fylld med fiender och nysta mer i Oris öde. Den efterlängtade uppföljaren lär bjuda på många svordomskompatibla pussel.

8. 12 Minutes

Release: 2020 Format: Xbox One, PC

Polisen våldgästar din romantiska middag med frun och du dras in i ett morddrama. Under en tidsloop på 12 minuter ska du försöka lösa alla gåtor.

7. Half-Life: Alyx

Release: Mars 2020 Format: PC

”Half Life” är äntligen tillbaka – fast i virtual reality. Alyx Vance är på jakt efter ett vapen som kan hjälpa till i kriget mot Combine, samtidigt som hennes pappa har blivit kidnappad.

6. Stranger Things 

Release: 2020 Format: iOS, Android

Netflix-succén blir free-to-play signerat den finska studion Next Games. Rollspelet fokuserar på pussellösning och har en look som liknar en serietidning från 80-talet.

5. Microsoft Flight Simulator

Release: 2020 Format: Xbox One, PC

Med uppdaterad grafik och nya platser att utforska kan den trettonde delen i serien bli en riktig höjdare. Flygsimulatorn tar dig till landmärken som Eiffeltornet och Golden Gate-bron.

4. Elden Ring

Release: 2020 Format: Playstation 4, Xbox One, PC

George RR Martin och From Software slår sina kloka huvuden ihop och skapar mörk fantasy. Rid runt i en öppen värld, skräddarsy din egen karaktär och slakta monster.

3. Cyberpunk 2077

Release: 16 april Format: Playstation 4, Xbox One, PC, Google Stadia

CD Projekt Reds sci-fi-satsning med bland andra Keanu Reeves förväntas knocka spelvärlden. Färgglad kitsch blandas med teknik och politiskt kaos i Night City.

2. Ghosts of Tsushima

Release: 2020 Format: Playstation 4

Det här samuraj-äventyret utspelar sig under mongolernas invasion av Japan på 1270-talet. Utrustad med en katana får du smyga dig fram och kämpa för landets självständighet.

1. Minecraft Dungeons

Release: Våren 2020 Format: Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC

Upp till fyra spelare kan klå läskiga mobbar i ett nytt ”Minecraft”-actionäventyr. Spelet är inspirerat av dungeon crawlers och gömmer många skatter.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB