Startsida / Inlägg

10 saker du vill veta om ”Animal Crossing: New Horizons”

av Effie Karabuda
Foto: Nintendo

Om bara några veckor kan du njuta av ölivet i ”Animal Crossing: New Horizons”. Här är allt du behöver ha koll på inför Nintendo Switch-släppet… 

Nintendo har varit väldigt hemlighetsfulla kring kanske sin hetaste lansering i år. Men nu har speljätten äntligen läckt efterlängtade detaljer om den gulliga livssimulatorn.

I nya ”Animal Crossing” har Tom Nook skickat iväg stressade människor till en öde ö där de kan koppla av, ta strandpromenader och upptäcka naturen. Med andra ord blir det här en chans för dig att prova på ett fridfullt liv, samla resurser, utforska din kreativa ådra och skaffa nya vänner.

Spelet kommer till Nintendo Switch – både den vanliga versionen och Lite – den 20 mars. I väntan på släppet har jag sammanfattat de viktigaste nyheterna.

1. Din karaktär byggs från grunden

Att försöka skapa en karaktär genom att svara på ett gäng slumpmässiga frågor var inte den lättaste utmaningen. Nu har Nintendo tagit till sig önskemålen och låter dig designa din öbo helt och hållet från grunden.

Customizationläget är inte direkt på ”Black Desert Online”-nivå, men du kommer att kunna välja mellan åtta frisyrer och olika färger på hår och ögon. Dessutom kan du ändra näsan, munnen och din klädstil. Ditt utseende går att fixa när som helst och hur ofta du vill.

2. Du använder en smartphone i spelet

Menyn i spelet kommer att se ut och fungera som en smartphone, eller NookPhone som den kallas för. Här hittar du också ett gäng appar som alla fyller en särskild funktion. Till exempel finns det en för kartan och en annan som samlar dina crafting-recept på ett och samma ställe.

… och i verkligheten

Se till att ladda ner Nintendo Switch Online-appen, eftersom den kommer att ha stöd för ”New Horizons” senare i mars. Då kan du kommunicera med dina vänner både i text- och röstchatten och scanna QR-koder för att importera olika designmönster från gamla spel.

Foto: Nintendo

3. Se upp för spöken!

När mörkret faller kan det vara bra att ha en ficklampa eller två. Det sägs att spöken härjar på ön, och det är inte helt säkert om de är snälla eller illvilliga…

4. Det finns ett nytt bonussystem

I början av spelet är du skuldsatt av självaste Tom Nook. Du måste betala av ditt resepaket genom bonussystemet Nook Miles, som självklart lanseras i form av en app med en massa uppdrag. När du till exempel samlar pinnar eller fångar fisk tjänar du ihop ”miles” som i sin tur minskar din skuld. Det verkar som att det här systemet fungerar på ett rätt så organiskt sätt, då uppgifterna är sådant som du ändå skulle ha betat av.

5. Så funkar multiplayer

Upp till åtta personer kan ha karaktärer på samma Switch, men då måste de dela på ön tillsammans. Varje spelare får varsitt tält eller hus. Det finns också ett ”party play”-läge där upp till fyra spelare kan umgås online eller lokalt.

6. Många kära återseenden

Du kommer inte bara att stifta nya bekantskaper, utan också hänga med gamla vänner. Favoriten Isabelle kommer självklart synas till, likaså Gulliver och resande köpmän så som Saharah och Kicks. Det lär säkert bjudas på fler överraskande besök. Håll också utkik efter karaktärer som kan låsas upp under spelets gång.

Animal Crossing: New Horizons
Foto: Nintendo

7. Inga sparfiler i molnet

Du kommer inte kunna ladda upp dina sparfiler i molnet via Nintendo Switch Online. Nintendo planerar dock att lansera en sorts back-up-tjänst för alla som förlorat sina filer på grund av en borttappad eller skadad konsol.

8. Forma ön hur du vill

Du kommer att ha mer kontroll över din omgivning och naturen i ”New Horizons”. Det innebär att du kan manipulera terrängen, hugga ner träd, gräva fram stigar och ta bort hinder. Byggnader går att flytta runt lite var du vill. Alla funktioner kommer inte vara tillgängliga direkt, men du kommer se en stor förbättring i det kreativa utbudet.

9. Det blir enklare med transporten

Eftersom ön är så pass stor har man försökt göra det så smidigt som möjligt att ta sig runt.  Det finns en mängd olika hjälpmedel – alltifrån en hoppstav till en hopfällbar stege. Dessutom kan du bygga broar för att ta dig över floder, eller placera ut trappor och sluttningar där det behövs.

10. Gratis uppdateringar året runt

Vi har inte hört något om DLC-paket eller expansioner. Men däremot tänker Nintendo pytsa ut flera kostnadsfria uppdateringar som kan innehålla olika events och andra högtidsaktiviteter. Den första uppdateringen kommer redan på lanseringsdagen.

Den som fortfarande är inne i mobilspelet ”Animal Crossing: Pocket Champ” kommer få tillgång till exklusiva föremål.

Foto: Nintendo
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB