Startsida / Inlägg

Steam slår nytt rekord – 22 miljoner spelare online

av Effie Karabuda
Skärmdump: Steam Foto: Arkivbild

När länder sätts i karantän går det bra för Steam. I helgen hade spelplattformen 22 miljoner inloggade spelare – något som aldrig har hänt förut. 

Covid-19 sprider sig runt om i världen och människors liv begränsas alltmer. I och med att många mestadels håller sig inomhus blir det också mer tid över till spelandet. Steam, Valves digitala butik för datorspel, går bättre än någonsin.

Ett nytt rekord slogs i helgen när totalt 22 miljoner spelare var inloggade samtidigt. Bara några dagar tidigare hade man nosat på liknande siffror, och nådde en kulm på 20 miljoner användare som var online.

Det mest populära spelet är ”Counter-Strike: Global Offensive” som hållit förstaplatsen i flera månader nu. I söndags var det drygt 1,1 miljoner människor som spelade förstapersonsskjutaren, enligt Steams statistik. ”PUBG” och ”Dota 2” toppar också listan.

Men storspelen har inte fått en större fanskara trots det nya flödet av Steam-användare. Istället lutar spelarna mer åt andra titlar, till exempel nysläppta ”Doom: Eternal” och ”Tomb Raider”-rebooten som säljs för en billig peng.

Flera spel har också fått rejäla rabatter och vissa släpps till och med gratis under dessa coronatider. Så håll utkik!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB