Startsida / Inlägg

Bekräftat: ”Sonic”-filmen får en uppföljare

av Effie Karabuda
Foto: Paramount Pictures

”Sonic the Hedgehog” gjorde succé i biografer världen över. Nu är det klart att filmen om den blå igelkotten får en uppföljare, skriver Variety. 

När ”Sonic”-filmen började visas i februari i år slog den rekord på nolltid. Bara under premiärhelgen drog den in 57 miljoner dollar i USA. I och med den enorma framgången har Paramount Pictures och Sega nu bestämt sig för att satsningen ska upp på bioduken igen.

Samma team som skapade den första filmen kommer att arbeta med den andra, däribland regissören Jeff Fowler och manusförfattarna Pat Casey och Josh Miller. Vi kan förstås förvänta oss Jim Carrey i rollen som Dr. Robotnik, James Marsden som polisen Tom Wachowski och Ben Schwartz tolka självaste Sonic.

Än så länge är det inte officiellt vilka fler skådespelare som kommer att vara med i projektet. Man har inte heller påbörjat produktionen än, antagligen på grund av den rådande coronakrisen.

SPOILER!!! För den som vill bli påmind om hur första filmen slutade så fick vi alltså se Robotnik strandad på en svampplanet. Dessutom gjorde Sonics sidekick Tails ett litet inhopp. En vild gissning är att han får ännu mer utrymme i uppföljaren.

Personligen känner jag mig väldigt lättad över att vi har lämnat hela hårdebatten bakom oss och kan omfamna den här filmserien för vad den faktiskt är. En rätt så medioker men ändå kärleksfull hyllning till en spelikon :)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB