Startsida / Inlägg

Bethesda bekräftar: ”Fallout” blir tv-serie

av Effie Karabuda
Foto: Arkivbild/Martin Meissner/AP/TT, Bethesda

Amazon har köpt upp rättigheterna till ”Fallout” – som nu blir tv-serie. Det är skaparna bakom ”Westworld” som ska producera satsningen. 

Den post-apokalyptiska och omåttlig populära spelserien görs om till tv-drama, skriver Bethesda i ett pressmeddelande. Amazon Studios har köpt upp ”Fallout” och fått med sig producenterna Lisa Joy och Jonathan Nolan i projektet. De två branschveteranerna jobbar för Kilter Film som bland annat producerar HBO:s Emmy-belönade ”Westworld”.

”Fallout är ett ikoniskt och globalt varumärke med mängder av fans världen över och som stärks av sin rika och djupa story. Jonah och Lisa kommer verkligen kunna väcka den här historien till liv”, säger Albert Cheng, tv-chef på Amazon.

Bethesda verkar vara nöjda över samarbetet och har sett till att vara involverade i utvecklingen av tv-serien. Företaget har tagit in Todd Howard som exekutiv producent – i hopp om att han ska kunna bidra med kunskap om ”Fallout”-universumet. Howard har  arbetat med alla fyra spel i serien.

”Efter att ha pratat med Jonah och Lisa för några år sedan blev det tydligt för mig att de tillsammans med teamet på Kilter passar perfekt för jobbet. Vi beundrar deras arbete och ser fram emot att få arbeta med dem och Amazon”, säger Todd Howard.

Än så länge är det oklart när inspelningen kan påbörjas i och med coronapandemin. Det finns inte heller något datum för premiären.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB