Startsida / Inlägg

Xbox drar igång spelfestival – med 60 demos att testa hemma

av Effie Karabuda
Foto: Xbox

Stora mässor som E3 och Gamescom ställs in i år. Därför satsar Xbox på ett digitalt event med över 60 demos som du kan provspela hemma i soffan. 

Det var många gamers som hade sett fram emot en resa till Los Angeles och Köln den här sommaren. Men i och med coronapandemin har alla större sociala tillställningar fått skjutas fram till nästa år. Det hindrar däremot inte Xbox från att lägga fram ett digitalt alternativ.

Gamingjätten tänker sätta igång Summer Game Fest Demo Event (ett namn som verkligen ligger helt rätt i munnen!!) från och med den 21 juli på Xbox One. Det gör att du slipper svettas på mässgolven och får istället tillgång till över 60 titlar i hemmets lugna vrå.

Spelen är i rätt så en tidig utvecklingsfas och har aldrig visats upp förut. Precis som när man testar saker på events finns det en risk att demoversionerna är lite knaggliga och ofärdiga. Men Xbox lovar att de kommer att slipas på rejält framöver.

Några av äventyren som du kan lägga vantarna på är remastern av klassikern ”Destroy all Humans!”, JRPG-hyllningen ”Cris Tales” och ”Souls”-inspirerade ”Hellpoint”. Personligen är jag sugen på ta mig an rollen som en skateboard-åkande fågel i ”Skatebird”.

Vissa demos kommer säkert att finnas kvar på Xbox Live under en längre tid, men en stor del av dem försvinner tyvärr när eventet är slut den 27 juli. Så passa på att testa innan det är för sent!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB