Startsida / Inlägg

Kvinnliga huvudkaraktären visas äntligen upp i ”Assassin’s Creed: Valhalla”

av Effie Karabuda
Foto: Ubisoft

Tre månader efter ”Valhalla”-premiären får vi ta en titt på den kvinnliga versionen av spelets huvudkaraktär – dock i en nygammal trailer.

Ubisoft har inte direkt varit överdrivet snabba med att introducera oss till tjejversionen av vikingen Eivor. När ”Assassin’s Creed: Valhalla” avslöjades i slutet av april fick vi reda på att huvudkaraktären kan spelas i både manlig och kvinnlig form. Men den sistnämnda dök förstås inte upp i den första och största trailern – för man vill ju inte skrämma bort fansen med för mycket östrogen!

Nu när hajpen har lagt sig lite passar det däremot perfekt att rikta strålkastarljuset mot den kvinnliga hjälten. Det är alltså exakt samma trailer som släpptes för tre månader sedan, men med spelets officiella ledmotiv ”The Raven’s Saga” och såklart Tjeivor då.

Jag tycker också det är intressant att Ubisoft inte nämner ”female Eivor” i rubriken för trailern. De lanserar det bara som en ”official soundtrack cinematic”-trailer. Ironiskt nog har det gett videon färre visningar än IGN:s publicering av samma klipp som har med just ”female Eivor” i namnet.

Flera utvecklare som jobbat med ”Valhalla” verkar ha velat ha enbart en tjej i huvudrollen, rapporterade bland andra spelsajten VG247 förra veckan. Men cheferna var emot förslaget, då de ansåg att en kvinnlig huvudkaraktär inte skulle sälja utan en kille vid sin sida. Enligt källor insisterade ledningen på att lyfta manliga Eivor i marknadsföringen.

Kanske är den här trailern ett sätt att hantera kritiken efter att missnöjet inom företaget läckt ut till allmänheten. Synd bara att tajmingen är sisådär :)

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB