Startsida / Inlägg

I höst kan du köpa Playstation VR

av Effie Karabuda


Nu har Sony avslöjat både pris och lansering för Playstation Virtual Reality. Det blir ett betydligt billigare fynd än många konkurrenter på marknaden. 

I oktober lanserar Sony sitt efterlängtade Playstation Virtual Reality-headset med en prissumma på 399 euro och är alltså nästan hälften så dyr som Valves HTC Vive. Däremot ingår varken kameran (som läser av headsetets placering) eller de rörelsekänsliga kontrollerna i priset.

Just nu arbetar mer än 230 utvecklare med nya titlar för Sonys virtuella verklighet – vilket innebär över 160 stycken skräddarsydda spel. Bland annat DICE och Lucasfilm arbetar med ett specialgjort äventyr för headsetet.

Det känns betryggande och hoppfullt att det utvecklas nya titlar i rapidfart så att vi (läs; jag) kan röra oss bortom fasansfulla och traumatiska VR-upplevelser som ger ärr för livet. Jag pratar alltså om den gången jag fick prova på Playstation VR för Aftonbladets räkning och höll på att dö av skräck i ”The Deep” där jag var fast i en bur och nära att slukas av en haj. Vet inte riktigt vem jag ska stämma i den här situationen? Min arbetsgivare? Eller Sony?

Huvudsaken är i alla fall att jag överlevde. Och förhoppningsvis kommer PS VR att framkalla andra känslor än ångest framöver.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB