Startsida / Inlägg

Lindsay Lohan kan vinna i ”GTA V”-rättegång

av Effie Karabuda
lohanjonas2

För ett tag sen stämde Lindsay Lohan ”GTA V” och hävdade att karaktären Lacey Jonas var baserad på henne. Nu är hon närmare än någonsin att få rätten på sin sida.

Högsta domstolen i New York kom nyligen med beskedet (via The Hollywood Reporter) att de är villiga att lyssna på vad Lindsay Lohan har att säga i det omtalade ”Grand Theft Auto 5”-fallet. Tidigare har man endast tagit del av vad utvecklarna Rockstar och utgivarna Take-Two har presenterat för bildmaterial. Men nu meddelar alltså domaren Joan Kennedy att det inte är tillräckligt att förlita sig på och vill låta Lohan ta fram sina bevis.

Redan i juli 2014 stämde Lohan actionspelet för att ha skapat karaktären Lacey Jonas utan tillåtelse. Jonas är med i ”GTA V” som en självcentrerad tonårsskådis som blir förföljd av media. Take-Two tog genast avstånd från det 67 sidor långa klagomålet och sa att den enda liknelsen mellan Lohan och Jonas är hårfärgen. Utgivarna menar att Lohan bara är ute efter att tjäna pengar i rättsprocessen.

Ärligt talat är jag lite förvånad över att fallet fortfarande är igång och har blivit aktuellt igen. Man kan ju tycka att Lindsay Lohan har porträtterats på betydligt värre sätt i media än hur hon skildras som Lacey Jonas i Rockstars spel. Visst är Jonas en extremt bimboaktig brud som bara bryr sig om hur håret ser ut inför alla paparazzis – men inte så mycket värre än så. Om vi ska se på det positivt, Lindsay, du har ofta blivit utmålad som en drogberoende, fanatisk och ansvarslös människa – i ”Grand Theft Auto” framstår du nästan som framgångsrik!

Ah, det är lätt att bli nostalgisk och sakna Lindsay Lohans trygga ”Mean Girls”-period. Å andra sidan skulle jag inte få ta del av det här dramat om hon inte ständigt hittade nya saker att bli upprörd över. Jag lutar mig tillbaka och njuter av showen.

eatingpopcorn
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB