Startsida / Inlägg

Nintendos kommande släpp – en besvikelse

av Effie Karabuda
Skärmavbild 2016-03-04 kl. 09.51.45
Shigeru Miyamoto.

I natt presenterade Nintendo sina spel för våren och sommaren – men Effie förblir missnöjd. 

Under nattens sändning av Nintendo Direct visades en rad olika titlar upp, men i princip ingenting var särskilt imponerande. Vi hade till exempel Pocket Card Jockey – som får en att ifrågasätta hela Nintendos självinsikt. I vilken värld vill folk köpa ett spel till sin 3DS, som är en slags kombination av vadå – solitaire och hästomsorg? Visst är Nintendo kända för sina otippade kombinationer, men just det här känns lika inkompatibelt som om typ Anna Book och Drake skulle sammanflätas i en duett.

En annan fascinerande grej är det här med titlarna. Det känns som att Nintendo slår knut på sig själva för att komma på spejsade namn. Jag har alltid undrat vad till exempel Azure Striker Gunvolt 2 egentligen betyder. Dessutom kändes allting så oerhört sälj:igt och på gränsen till pinsamt – ”Köp spelet i förtid så får ni X om ni blir medlemmar” och ”Kolla den här boken! Den måste ni ha utöver spelet!”

Eller som man också kan formulera det:

Det enda som faktiskt lämnade avtryck och som ni behöver lägga på minnet är Paper Mario Color Splash. Här får vi våra klassiska och älskvärda Mario-figurer tillsammans med en lekfull färgmekanik – man skvätter färg på saker för att de ska vakna till liv. Låter småmysigt ändå.

Men ärligt talat så smärtar det mig faktiskt lite att Nintendo fortfarande är i en slags kris. Jag har trots allt vuxit upp i en lojal Nintendo-familj. Deras konsoler har skänkt mig oerhört mycket glädje och värme. Men Nintendo ligger hästlängder efter Playstation och Xbox – vi har inte fått en innovativ och tajt titel sedan Splatoon, som faktiskt släpptes för snart ett år sedan. Det är nog dags att dra fram Zelda-kortet innan jag förlorar hoppet.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB