Startsida / Inlägg

Spela ”Hitman” i verkliga livet

av Effie Karabuda

Se här när några utvalda personer får chansen att styra en verklig Agent 47 på ett dödsfarligt uppdrag. 

En grupp ”vanliga” människor samlas i ett rum med några dataskärmar och en karta. De får chansen att prata med Agent 47 och styra in honom på rätt väg – med målet att eliminera en serbisk vapenlangare. Det låter som ett ganska klassiskt ”Hitman”-uppdrag i extravaganta miljöer, förutom att det inte är i tv-spelet utan i verkliga livet (nåväl, iscensatt i verkliga livet).

Det här är förstås ett lysande PR-trick från spelutvecklarna Io-Interactive och reklamfilmarna Realm Pictures. Vi får se spänningen som stiger och nervositeten som slår in hos deltagarna när de är en hårsmån ifrån att bli upptäckta. Personligen måste jag säga att jag älskar boss ladyn med brittisk accent (jag tror att hon röstskådespelar i själva spelet?) som helt kolugn navigerar sig igenom de allra klurigaste fällorna.

Jag tycker för övrigt att Agent 47 är så oerhört osexig och obehaglig på ett extremt kyligt sätt. Han känns liksom sliskig. En sån där typ som stirrar på små barn alldeles för länge. Ville bara få det sagt. Mvh, årets spelskribent 2015.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB