Startsida / Inlägg

4 steg till att få spellusten tillbaka

av Effie Karabuda
mariogalaxy

Är du i en spelsvacka där ingenting känns roligt att lira längre? Hemska tanke! Effie vet hur du hittar tillbaka till spellusten igen.

1. Damma av ditt barndomsspel. För mig räcker det med att sätta igång ”Super Mario 64” och anledningen till varför jag existerar känns självklar – jag är här för att leka runt med Mario, såklart! Detta är ett mycket säkert kort. Du slungas direkt tillbaka till alla varma känslor du hade kring spelet när du var en liten skitunge och vaggas rakt in i tryggheten.

supermario

 

2. Spela på en lägre nivå. Det här oändliga harvandet kan ta död på lusten hur lätt som helst. När du tampas med ett krångligt pussel eller är fast i samma fajt för hundrade gången känns lösningen alldeles för långt borta. Du stänger av spelet och tar aldrig upp det igen. Då är det bara att lägga undan hedern och ändra svårighetsgraden från ”insanity” till ”casual” istället. Helt plötsligt flyter allting på som aldrig förr utan överdrivna utmaningar. Du kan åstadkomma vad som helst! Peppen är återfunnen!

me3_options_menu

 

3. Prova en ny genre. Är du en inbiten konsolspelare som vägrar att köra MOBA-spel på PC? Vad kan det ge dig? Du gillar ju rollspel och allt som är story-drivet! Nä, då är det dags att utforska ny mark i denna desperata sits som du trots allt befinner dig i. Börja grotta ner dig i till exempel Blizzard-spel som ”Heroes of the Storm” eller ”Hearthstone” och upptäck en annan värld. Din hjärna stimuleras på helt nya sätt och förhoppningsvis är du ett steg närmre att ta dig ut ur din bubbla.

heroes

 

4. Vänta. Ibland kan vi bara inte påverka vilka spel som släpps och när. Det händer att man får lida in i det sista i väntan på sin mest efterlängtade titel. Allt annat som erbjuds på marknaden känns värdelöst. Inför släppet av ”Uncharted 4” sitter jag till exempel och ritar små streck på väggen med min griffelpenna för varje dag som går… strecken är många nu. Mina ångestskrik hörs i hela kvarteret. Men snart så. Jag vet att det bara är en tidsfråga innan jag får känna glädjen igen.

nathan
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB