Startsida / Inlägg

6 tecken på att du är en hardcore gamer

av Effie Karabuda
En riktigt inbiten spelare har antagligen besökt Dreamhack någon gång i sitt liv. FOTO: TT
En riktigt inbiten spelare har antagligen besökt Dreamhack någon gång i sitt liv. Foto: TT

Brukar du stolt påpeka hur du alltid spelar på ”insane” och klår bossar på första försöket? Om den här listan stämmer in på dig kan du vara en hardcore gamer. 

1. Du bygger din egen dator. Jaja, det här börjar förvisso bli en hipster-trend – men att bygga sin egen dator kräver ändå ett visst intresse. Du är insatt och har läst otaliga forumtrådar på tekniksajter innan du kommit fram till vilket chassi som har bäst ventilation. Dessutom pratar du mer än gärna om vad din burk innehåller, även om alla runtomkring dig inte är lika intresserade…

gamingpc

 

2. Du är alltid blek. Det spelar liksom ingen roll om det har varit sol under hela juli. Inte ett enda spår av D-vitamin går att hitta i ditt bleka nylle. Du vägrar att gå ut och drar hellre ner persiennerna för att kunna fortsätta lira ”League of Legends”.

league2

 

3. Din dator är full av emulatorer. Ingen casual gamer orkar lägga ner energi på att skaffa emulatorer för att kunna spela gamla godingar. Men för dig är det mer än värt. Du kanske inte har alla stenålderskonsoler, men din samling med Nintendo, Sega och Playstation-klassiker är lika komplett ändå.

emulator

 

4. Moddar är det bästa du vet. Ett spel kan alltid bli bättre och skräddarsys efter dina behov. Varför ska man nöja sig med något som speldesigners har utstakat när man kan piffa till det själv? Om du inte letar frenetiskt efter de fetaste moddarna online så kanske du till och med sitter och skapar dina egna.

gtamod

 

5. Du säger ”GG” hela tiden. I slutet av en online-match skriker du alltid ”GG” för dig själv – även om det egentligen bara räcker med att skriva det i chatten. Men du gör det mest bara för att du är ”down with the gaming lingo” så att säga.

ggdota2

 

6. Du spelar minst 5 timmar/dag. Om du har en partner så har hen nog klagat på dina långa gamingsessioner flera gånger – och du svarar alltid ”ja älskling, jag ska trappa ner lite”. Men du ljuger bara. Varför skulle du ge upp ditt största intresse? Ingenting kan ge dig så mycket glädje som att placera bomber i ”CS:GO”. I bästa fall kanske du kan kompromissa till 4 timmar per dag.

plantbomb
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB