Startsida / Inlägg

”Jag kan inte sluta spela ‘FIFA’ på morgnarna”

av Effie Karabuda
20160120 Stockholm. Effie Karabuda. Foto: Jonas Eng

Spelpsykologen Effie till er tjänst! Denna gång undrar läsaren Jonas hur han blir av med den dåliga(?) morgonvanan att spela ”FIFA”. 

Fråga: Underbart med ”Fråga Effie”! Äntligen lite spel-Sopranos! Men till mitt problem; jag spelar ”FIFA” varje morgon innan jobbet. Vad är det för fel på mig? /Jonas, @BeornTweets

Effies svar: Kära Jonas. Felet, om det nu verkligen är den rätta benämningen, är att du prioriterar spel framför jobb. I längden kan det här förstås ställa till det för dig om du kommer för sent till arbetet eller helt enkelt fastnar en hel dag framför tv-skärmen istället för att jobba. Mitt råd till dig är att bli spelskribent så får du betalt för att spela ”FIFA”. Och när du spelar hemma så är du i princip redan på kontoret? Fantastiskt! Närå, ett lättare och kanske lite mer brutalt sätt är att bara dra ut elkontakten till konsolen varje kväll – då känns det ganska omständigt att sätta igång med spelandet när du väl har vaknat. Eller bara omfamna ditt ”FIFA”-spelande. Se det som en stund för meditation på morgonen! Mmm… vad är mer rofyllt än att stirra på en boll på en gräsplan? Inget! Njuuuut, Jonas!

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB