Startsida / Inlägg

”PewDiePie” kritiserar Youtube-skvallret

av Effie Karabuda

”PewDiePie” har fått nog av allt drama på Youtube och riktar kritik mot skvaller-kanalerna. Han anser att de bara vill skapa konflikter. 

Youtubestjärnan och världens största gamer Felix ”PewDiePie” Kjellberg förklarar att han är trött på allt skvaller som cirkulerar på Youtube. Han berättar i en video på sin kanal att han fullkomligt avskyr allt drama som har uppstått den senaste tiden.

Youtube har precis som många klassiska skvallertidningar börjat rikta in sig på en typ av kändisbevakning som är till för att skapa intriger. Vi är vana vid videos på kanaler som TMZ där man diskuterar artister som Rihanna eller Drake och grottar ner sig i minsta lilla detalj. Men nu har den här typen av drama förts över till Youtubescenen och diverse kanaler har dragits in i många påhittade konflikter.

Felix Kjellberg har fått sin beskärda del av allt skvaller. Videos med titlar som ”PewDiePie punched me” eller ”PewDiePie took advantage of me” har lagts upp och påstår saker som är osanna, enligt Youtubern själv. Även kanalen ”Drama Alert” har spätt på det hela och spekulerat hejvilt i ”PewDiePies” relationer och diskuterat hans beteende – vilket har upprört många av Kjellbergs fans.

Frågan är hur stor inverkan den här videon har. Om ”PewDiePie” med all sin makt visar att det här beteendet inte är acceptabelt, finns det ändå en chans att många andra hakar på. Han har trots allt en armé med bros som gör allt för att stötta honom.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB