Startsida / Inlägg

REAKTION: Gameplaytrailer ”Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter”

av Effie Karabuda

En gameplaytrailer har släppts för ”Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter” och Effie förundras över både Holmes och Watsons nya utseenden.

0:02 – 0:05 Den här inställningen borde alla ”Game of Thrones”-karaktärer anamma.

0:07 Sherlock! Han springer! Vilken otrolig syn. I ”Sherlock Holmes: Crimes & Punishments” gick han nämligen ständigt i snigelfart. Det var en oerhörd prövning för mitt tålamod.

0:15 Här ser vi ett helt nytt grepp inom populärkulturen – en man som lutar sig på en balkong, röker och ser inåtvänd ut. Han kastar argt iväg cigaretten över räcket som om den representerade allt ont i världen. Oerhört starkt måste jag ändå säga.

0:31 ”Why change a winning concept?” är ett motto jag ofta lever efter. I förra spelet såg Watson ut precis så där som man föreställer sig honom – en liten halvgullig och ordningsam gubbe med mustasch som utstrålar en ursäktande försiktighet. Det var ett säkert kort. Här får vi nu se en självsäker och latinamerikansk(?) version av Watson med ett elaborerat skägg och en mustasch som spretar. Ay aarrriba! Vilken chock! Vet inte hur jag känner inför detta. Det här är ju inte Watson – det här är en ung och vältränad hunk med lite mystiska mörkhåriga drag. Vänta, det är ju min dröm? Jag tar tillbaka allt tvivel!

0:48 Sherlock ser ju helt manisk ut! Väldigt lik Jon Hamm i vissa vinklar faktiskt. Och han har till och med börjat använda eyeliner. Det känns som att Frogwares har slipat Sherlocks ansiktsdrag och gjort kanterna ännu mer synliga än vad de var förut. Nja, jag förstår inte varför de inte bara gör en avbild av Benedict Cumberbatch istället? Då kan det inte bli fel.

Klart slut. Det var min reaktion på den nya trailern. Vadå? Ytligt, säger du? Att jag glömde kommentera innehållet? Va? Vad snackar du om?!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB