Startsida / Inlägg

Så får du din partner att spela

av Effie Karabuda
pewdiepieandmarzia
Youtubestjärnan ”PewDiePie” brukar spela med sin flickvän ”CutiePieMarzia”. Skärmdump: Youtube

Klagar din partner på att du tillbringar för många timmar med konsolen i stället för att umgås? Oroa dig inte! Såhär gör du för att få din livskamrat att också bli spelintresserad.

1. Börja enkelt. Sätt inte igång en ”Dota 2”-match det första du gör. Chansen är nog stor att din partner gillar ”Game of Thrones”. Presentera Telltales episodspel baserat på tv-serien som ett ”actionfyllt drama med blodiga intriger precis som i serien”. Om det inte verkar gå hem kan du alltid säga att Khaleesi är med.

khaleesi

2. Krossa spelfördomarna! Tror din partner att spel bara är ”pang pang” och har inget djup? Spela den korta men fantastiskt fina upplevelsen ”Journey” som inte kommer att lämna din andra hälft oberörd Mekaniken är dessutom väldigt enkel att förstå för noobs.

journey

3. Kvalitetstid med co-op. Detta är ett perfekt tillfälle att hitta på något ihop! Poppa popcornen, öppna läsburkarna och mys i soffan. Se till att köra ett co-op-spel så att din partner inte bara sitter bredvid och tittar på. I ”Keep Talking and Nobody Explodes” samarbetar ni för att desarmera en bomb. Den ena läser en manual utan att kolla på skärmen medan den andra följer instruktionerna. Stressigt men extremt skojigt!

keeptalking

4. Var snäll. Jag vet hur svårt det är att inte sucka och stöna när någon man står nära försöker sig på ”Brothers: A Tale of Two Sons” och suger på att styra två karaktärer samtidigt. Men om du har en otrevlig inställning så kommer det här aldrig att funka. Tänk på att denna inlärningsperiod kommer att gynna dig i det långa loppet…

brothers

5. Låtsas att ni ska träna. Träningsspel är bättre än inga spel alls, eller hur? Prova på balanslekar med ”Wii Fit” eller slipa på koordinationsförmågan i ”Just Dance” för att blanda nytta med nöje. Ja, jag vet att du hellre vill sitta still och grotta ner dig i ett rollspel (vem vill inte det?), men det här kan vara en perfekt inkörsport för din partner.

justdance

6. Nintendo. Behöver jag säga något mer? Nintendo är mästare på att skapa konsoler för nybörjare. Kontrollerna är lätta att få ett grepp om och kräver inga som helst förkunskaper. ”Mario Kart 8” lurar in även de största spelmotståndarna och får dem att dra på smilbanden.

mariokart
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB