Startsida / Inlägg

”Overwatch”-sökningar ökat med 817 % – på PornHub

av Effie Karabuda
overwatchpornhub1

När ett spel får många sökningar på PornHub – betyder det att utvecklarna gör något rätt? Blizzards ”Overwatch” lockar fram snuskiga sidor hos sina fans. 

Det har stormat en del kring förstapersonsskjutaren ”Overwatch” och dess karaktärer – senast var det Tracer som fick kritik för sin inskärande rumpdräkt. När det är mycket ”tits and ass” tenderar det automatiskt att väcka fram vissa lustar hos spelarna. Nu visar det sig att sökningarna på ”Overwatch” har ökat med hela 817 % på porrsajten PornHub. Dessa siffror togs fram under förra torsdagen då den öppna betan sattes igång.

Det finns tydligen en enorm efterfrågan att se ”Overwatch”-hjältarna nakna. Och det finns faktiskt ett ganska stort utbud. De lite mer utsvävande delarna av Tumblr erbjuder lättklädd fan-art där karaktärerna utbyter lite ultimate-attacker med varandra. På PornHub har amatörer animerat figurerna så att de visar mer hud, stönar och vrider på sig.

overwatchpornhub
Foto: PornHub

De kvinnliga karaktärerna verkar gå hem bland fansen. Till exempel är ”Overwatch Tracer” den allra mest populära sökningen på PornHub när det gäller spelet. Kanske beror det på den stora mängden cosplaybilder som har spridits runt och hur Blizzard har valt att verkligen framhäva Tracers bakdel. Även Widowmakers kropp med sin djupa urringning har fått stor uppmärksamhet på bloggar.

Det är inget fel med protagonister som är sexiga, men kan vi inte jämna ut det lite i alla fall? Föga förvånade är den manliga ”Overwatch”-halvan rätt så påklädd. Hanzo visar visserligen halva bröstkorgen men resterande grabbgänget får det inte riktigt att hetta till. Jag menar, kolla på Torbjörn – han har totalt motsatt effekt. Jag kan tänka mig att hans andedräkt luktar mjöd och vem vet vad man kan hitta för sunkigheter i hans skägg.

Frågan är om ett spel behöver insinuera på något sexuellt för att lyckas? Eller i alla fall för att få en liten knuff på försäljningsmarknaden. Det är inte alltför ovanligt att stora titlar slutligen hamnar på PornHub – det är ju trots allt en av världens mest välbesökta sajter. Kanske är det ett smart, om än ganska banalt, drag från Blizzards sida att pytsa ut sexualiserade karaktärer i hopp om att få spridning på andra håll bortom spelkretsar.

Det förvånar och stör mig faktiskt inte att ”Overwatch” finns på PornHub. Ända tills dagen då Torbjörn hamnar i en trekant. Då har det banne mig gått för långt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB