Startsida / Inlägg

”Super Mario” gör intåg i ”Minecraft”

av Effie Karabuda

Snart kan du leka runt med ikoniska Mario bland pixelblock. Microsoft och Nintendo har tagit fram ett ”Super Mario”-tillägg som släpps till ”Minecraft” på Wii U. 

Den 18e maj släpps ”Super Mario Mash-Up Pack” till Wii U-versionen av ”Minecraft” – det kommer att vara en helt gratis uppdatering för alla som äger spelet. Paketet innehåller 40 skins för karaktärer som Luigi, Bowser, Peach, Link och Wario. Även nya texturer tillkommer för den som är sugen på att bygga typiska Mario-världar med sina grå tegelslott och söta eldklot. Den nya Nintendo-upplevelsen kommer dessutom att kännas ännu mer autentisk i och med soundtracket med 15 låtar direkt tagna från ”Super Mario 64”-universumet.

Nintendos vice vd för licensiering, Steve Singer, tror att det är en lyckad kombination. ”Både ’Super Mario’ och ’Minecraft’ omfamnar det magiska som uppstår när man utforskar och upptäcker. Spelarna kommer att ha roligt när de går på äventyr och skapar i en uppdatering som värnar om de unika och minnesvärda elementen som finns i båda titlarna”, säger Singer.

Jag tycker att Nintendo och Minecraft absolut är två världar som går hand i hand – det känns inte alls som ett långsökt samarbete utan snarare väldigt genomtänkt. De har ungefär samma sorts publik och tilltal. Snacka om otroligt bra fanservice!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB