Startsida / Inlägg

”Tetris” blir filmtrilogi – vart är världen på väg?!

av Effie Karabuda
tetrisultimate

Det här med spelfilmer börjar minst sagt bli en trend. Men att det ikoniska pusselspelet ”Tetris” ska bli hela TRE filmer hade väl ingen någonsin kunnat tro.

Vi alla vet hur ”Tetris” fungerar – man ska pussla ihop olika färgglada block för att sedan få bort dem. Det finns ingen story, inga karaktärer och ingen undertext i det hela. Det handlar bara om mekanik. Ändå tycker någon att det är ett perfekt recept för en filmscenen.

Denna ”någon” är ett partnerskap mellan producenten Larry Kasanoff (han har bland annat gjort ”Mortal Kombat”) och produktionsbolaget Seven Star Works som ägs av den kinesiska mediamannen Bruno Wu. I ett pressmeddelande står det att de tänker göra om en av världens största speltitlar till en episk sci-fi thriller för den vita duken.

Jahapp. Vi kan direkt utesluta något Pixar-liknande där ”Tetris”-blocken börjar tala med varandra i ljusa röster utan kan nog i stället förvänta oss något i stil med ”Tron” eller ”Matrix”. Låt mig gissa. Vår superhjälte är fast i ett ”Tetris”-nätverk skapat av en ond cybermaffia bestående av aliens som genom sina hackerskills försöker kodknäcka världen och göra om den till ett fyrkantigt och styrt samhälle.  Katastrof!

Kan man på riktigt tro att ”Tetris” vore värsta dragplåstret bara tack vare sin kulturella spelstatus?! Som om det skulle kunna bli någon slags blockbuster?! FEL FEL FEL det här är inget annat än ett desperat rop på hjälp. Jag vill bara trycka på en röd knapp och stoppa denna kalkontrilogi! Abort mission!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB