Startsida / Inlägg

17-åring äger på ”Overwatch” – anklagas för fusk

av Effie Karabuda

En 17-årig koreansk tjej, ”Geguri”, var så duktig på skjutarspelet ”Overwatch” att hennes motståndare trodde att hon fuskade. Nu visar hon upp sina sjuka skills.

Spelaren Kim ”Geguri” Se-yeon dominerar just nu på ”Overwatch”-scenen och har överraskat hela Blizzard-communityt med sin talang. Som hjältinnan Zarya har hon vunnit hela 80 % av sina 420 matcher och har en KDA-ranking (”kills, deaths and assists”) på 6.31 i förstapersonsskjutaren. Statistiken är minst sagt helt otrolig.

Men alla var inte imponerade av ”Geguri”, särskilt inte i tävlingssammanhang. Motståndarlaget i The Nexus Cup började direkt att ifrågasätta ”Overwatch”-stjärnans färdigheter, anklagade henne för att ha hackat spelet och skickade in en anmälan till Blizzards kontor i Korea.

Två professionella spelare lovade även att sluta spela om det visade sig att hon inte hade fuskat. En annan motståndare var så upprörd att han tydligen ska ha hotat med att komma till hennes hus med en kniv.

Spelstudion kollade upp ifall skjutarmästaren verkligen hade fuskat till sig alla vinster i matcherna, men de märkt snabbt att så inte var fallet. Blizzard bjöd därför in 17-åringen till en livestream med en gamingrig och gav henne chansen att få visa upp sina färdigheter inför tusentals tittare.

Alla som någonsin tvivlat på spelarens äkthet fick ställa sig i skamvrån efter streamen. ”Geguri” överröstes med beröm för sin precision med datormusen och den oortodoxa spelarstilen. Men trots alla lovord har hon ändå varit med om en väldigt turbulent period i sitt liv. Under den tårfyllda livesändningen medgav hon att stressen har varit enorm de senaste dagarna på grund av anklagelserna.

Till slut fick i alla fall den 17-åriga tjejen sitt erkännande. Men tänk att det ska gå så långt att man måste bevisa sig själv framför en kamera för att bli tagen på allvar. Oavsett misstankar mot andra som är högre i rang, så tjänar det inget till att sprida hat och hot.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB