Startsida / Inlägg

Han gjorde sin fästmö till en karaktär i ”Stardew Valley”

av Effie Karabuda
stardew1

Här är världens gulligaste kärleksförklaring! En kille gjorde sin fästmö Amber till en karaktär i rollspelssimulatorn ”Stardew Valley” så att de kunde gifta sig i spelet. 

Reddit-användaren ”TimothyBBurns” försatte alla forumanvändare i extas när han berättade om sitt påhitt. Han hade skapat sin blivande fru Amber i ”Stardew Valley” så att han skulle kunna gifta sig med henne i spelet. Anledningen till varför han gjorde sin modd var för att pigga upp Amber som var stressad av allt tentaplugg i skolan.

Timothy brukade skoja och säga att han var otrogen mot sin flickvän med karaktären Penny. Eftersom att Amber först pluggade till lärare i spelet så råkade han istället bli förälskad i Penny. Men en dag när ”Stardew Valley”-Amber var i skolan valde Timothy att ställa allt till rätta genom att ändra datorgrafiken och koden i spelet för att kunna göra om henne till hans äkta maka. Han valde också att ge henne egenskaper som överensstämmer med verkligheten – till exempel älskar hon ost och hatar grönsaker.

”Det var ett roligt litet projekt. Jag längtar tills det finns mer moddar att skapa i spelet, jag skulle vilja fixa mer än att bara byta ut sprite-komponenter och göra enkla ändringar”, skriver ”TimothyBBurns” i sitt inlägg. Han tillägger också att Ambers hår faktiskt är rosa och lila i verkligheten, och bifogar en bild på när de två vandrade i Diamond Head National Park i Oahu förra sommaren.

Hur fint? Jag har ju försökt att i alla fall göra nära och kära i ”The Sims” men det har inte alltid mottagits särskilt väl… Men vänta bara! Efter det här är det banne mig dags att höja ambitionsnivån.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB