Startsida / Inlägg

Kör ”Mario Kart” – i verkliga livet

av Effie Karabuda

Har du alltid längtat efter att glida runt på ”Mario Kart”-banorna som en kung i din egen racingbil? Den drömmen är inte alls särskilt långt borta. Kolla här. 

I Nya Zeelands stad Rotorua finner vi nöjesfältet Skyline Rotorua bland vulkaner och svavelhaltiga källor – här ligger även en attraktion som ingen spelnörd vill missa. Attraktionen liknar gokart och har tre banor med olika svårighetsgrader. Man får åka i små bilar med tre hjul och har full kontroll över både fart och riktning.

Det är visserligen inte Rainbow Road vi har att göra med, men att ge upp fiktiva glittriga regnbågar i yttre rymden för att få svänga runt i verkligheten bland Redwood Forests höga trädkronor och grönska är inte fy skam det heller.

Antagligen hade nöjesfältets ansvariga inte alls ”Mario Kart” i bakhuvudet när de skapade den här åkattraktionen. Big mistake. Huge mistake. Tänk om de hade satsat hundraprocentigt på att skapa en ren och skär Nintendo-upplevelse med bananer att placera på banan, röda skal att kasta på föraren framför sig och lerbomber som försämrar motståndarens synfält – gamers hade flockats i horder och klirret i kassan hade varit ett faktum.

Men men. Jag antar att naturfenomen ska vara just… naturliga. Och inte kladdas ner av bananskal. Hur naturligt det nu är att åka runt som en jättebebis med plasthjälm i en alldeles för trång bil mitt i Nya Zeelands frodiga skogar.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB