Startsida / Inlägg

Tonåring spelade ”Pokémon Go” utomhus – hittade död kropp

av Effie Karabuda
shaylariverton
Foto: County 10/Pitchengine Communities och Facebook

Shayla Wiggins, 19 år, ville bara hitta en gullig vattenpokémon i mobilspelet ”Pokémon Go”. Men istället stötte hon på något betydligt mer skräckinjagande.

Shayla Wiggins, en 19-årig tjej från Riverton i Wyoming, gjorde en upptäckt som hon sent kommer att glömma. County10.com skriver om Shayla som bor på en husvagnscamping med sin mamma Shawna under sommaren. En morgon gick hon upp klockan 8:40 för att spela mobilspelet ”Pokémon Go” – där man fångar olika pokémons i ens omgivning och tävlar mot andra tränare. Men utflykten blev inte alls så rofylld som hon hade tänkt sig.

Shayla berättar att hon var på väg mot en flod för att leta upp en vattenpokémon. Hon hoppade över staketet och närmade sig sitt mål. ”Jag gick mot bron längs strandkanten tills jag plötsligt såg något i vattnet”, säger Shayla. Efter ett tag märkte hon att det var en livlös kropp som låg och flöt någon meter ifrån stranden. Det såg ut som en genomsnittligt stor man. Han hade på sig svarta byxor och en svart tröja. Hela kroppen var dränkt förutom hans bakdel och rygg som stack upp.

Det tog inte lång tid innan Shayla ringde 911 och polisen var på plats. Det visade sig att kroppen legat i vattnet i 24 timmar. ”Jag var i chock och väldigt rädd”, säger hon. Polisen i Fremont County tror att dödsfallet var en drunkningsolycka eftersom att bevisen inte tyder på något bakomliggande motiv.

Till sajten Kotaku berättar Shayla sedan att hon inte hann fånga sin vattenpokémon, i och med det snabba larmsamtalet. ”Polisen förstod inte riktigt vad spelet var för något”, säger Shayla. Hon tillägger att hon skakade, grät och visste inte vad hon skulle ta sig till – men att hon känner sig lite lugnare nu. Dock lär det ta ett tag innan hon får lust att spela ”Pokémon Go” igen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB